RSS

Коди

Клонингът с номер 2224 е обучаван по програмата ARC. Този клонинг е обучаван да бъде командир. Той станал командир на клонинги. 2224 не е обучен по стандартните програми за обучение на клонинги. Когато го обучавали за командир каминоанците (създателите на клонингите) вградили в клонинг 2224 индивидуалност. Освен това клонинг 2224 има тактически начин на мислене.

В началото на Войните на клонингите каминоанците и управниците на Старата република криели, че има клонинги обучени за командири. В управляващите Старата република и в самите каминоанци имало опасения, че командирите на клонинги могат да се отклонят от обичайните норми. Успехите на клонинговите командири като Алфа спечелили уважението на всички. Накрая заради тези успехи разрешили на командирите на клонинги да си изберат имена. Клонингът с номер 2224 избрал името Коди.

Коди служи на Старата република в много кампании. Той се сражавал на Рендили, Куривар, Като Неймодиа, Бос Пити и Мармаре. Коди командва двеста и дванадесети атакуващ батальон. Коди командва еднакво добре много войска и малки отряди. Той има ракетна раница, за да води своите елитни войници през всякакви терени.

Най-често Коди служи под ръководството на джедая Оби-Уан Кеноби. Коди се сближил с Кеноби и често си разменя шеги с джедая. Това продължило и по време на мисията им на планетата Утапау. Там Коди и Оби-Уан направили капан на сепаратистките войски командвани от генерал Гривиъс. Когато е издадена заповед шестдесет и шест (идентифицираща джедаите като предатели) Коди наредил да стрелят по Кеноби.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.