RSS

Гидиън Дану

Гидиън Дану е сенатор от планетата Куат. Куат е свят с много леярни и корабостроителници, които произвеждат голяма част от хардуера на Старата република. Когато избухнали Войните на клонингите, Куат печели политически и икономически. Дану има голям опит в разрешаването на сложни проблеми. Гидиън е безпристрастен и стига до справедливи решения. Положението на неговия роден свят поставило Дану в трудна политическа ситуация. Гидиън се дразнел на всеки намек, че Куат има полза от конфликта.

Голяма част от висшата администрация спечелила благоволението на канцлер Палпатин (лидер на Старата република). С това те успели да разширят Войните на клонингите. Изглежда Дану е единствения, който е против Войните на клонингите. Заради тази позиция на два пъти избирателите щели да му отнемат поста на сенатор. По-широкият поглед на Гидиън върху Галактиката срещнал критиката на влиятелните индустриалци, които мислят само за Куат.

Когато бил политически атакуван Дану се обърнал към джедаите за съвет. Гидиън е в много добри отношения с няколко от членовете на джедайския орден. Дану много уважава джедаите, защото те са пазители на мира и справедливостта.

В края на Войните на клонингите Гидиън е сенатор от групата на лоялистите. Заради своята непоколебимост и воля Дану е поканен от сенаторите Мон Мотма и Бейл Органа в кръга от политически идеалисти. Целта на този кръг е да изработи план срещу нарастващата власт на Палпатин. Гидиън е прагматик. Той вижда колко дълбоко е покварен сената и колко малко от сенаторите осъзнават моралния упадък. Дану чувства, че зараждащият се бунт се нуждае от подкрепата на джедаите, за да успее.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.