RSS

Фанг Зар

Фанг Зар е възрастен сенатор, който е представител от сектора Зарн. Фанг обикаля имотите си на Корускант, Зарн Прайм и Горман. Зар е уважаван от колегите си заради своята решителност. Освен това той изразява мнението си без задръжки и излишна реторика. Фанг има груб език. Външният вид на Зар също е стряскащ. Той има къдрава зернска брада и коса. Това прави Фанг една от най-запомнящите се фигури в сената.

Искрения сенатор Зар е против увеличаващата се власт на канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Фанг е силно обезпокоен от непрестанните поправки на галактическата конституция, които следват една след друга. Зар е идеалист. Заради това сенаторите Мон Мотма и Бейл Органа го поканили да се присъедини към тях. Мотма и Органа събрали шепа доверени сенатори, които търсят начин да се справят с увеличаващата се власт на канцлера.

По време на тези мрачни времена Фанг е обезсърчен. Той смята, че сената е поставен в бедствена ситуация и безизходица. Зар подписал петицията на двете хиляди (документ подписан от две хиляди сенатори). Петицията е декларация срещу политиката на Палпатин и призив за сваляне на извънредните пълномощия на канцлера и връщането им на сената. Проблемът трябва да се реши с новосъздадена система от регионални правителства. Фанг е един от делегатите, които връчили петицията на Палпатин. Ефектът от петицията е нищожен.

Съюзниците и съветниците на канцлера виждат в Зар проблемна фигура, която трябва да бъде елиминирана. Когато Палпатин се провъзгласил за император обявил джедаите за врагове. Освен това императорът казал, че някои от членовете на делегацията, която представила петицията на двете хиляди също са предатели. Фанг бил арестуван от силите на новосформираното имперско бюро за сигурност. След освобождаването на Зар той отлетял от планетата Корускант и получил временно политическо убежище на света Алдераан.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.