RSS

Чи Икуей

Чи Икуей е от расата туилек. Сферите на влияние на Йкуей включват части от космоса доминирани от търговски гилдии. Търговските гилдии не били в съюз със Старата република. Те често вървят по ръба на законите на Старата република. Чи научила ценни уроци докато управлявала граждани с неспокойни гранични духове. Това, че спечелила уважението на хора, които се чувстват независими от правителството говори много за нейните умения. Чи има почти неестествени възможности за съпричастност. Това помага на Йкуей да потушава дори най-ожесточените политически диспути. Когато Старата република отнела автономията на отделните сектори това променило вижданията на крайно независимите избиратели.

Тъй като е част от общество без ясни правила Чи овладяла изкуството на блъфа. Икуей има дипломатически начин на действие, който е по-остър от обичайно срещания в сената. По време на горещи спорове Чи подхвърляла за възможността нейните съюзници да участват в диспута.

Икуей има мистериозни делови отношения с барон Папаноида. Той е доставчик на информация и шеф на могъща гилдия, която действа в сектора на Чи. Носят се слухове, че Икуей е кукла на конци на Папаноида в сената. Друг слух, който не е доказан е, че интереса на барона е чисто интимен. Смята се, че Чи има кръвна връзка със загадъчния барон.

По време на Войните на клонингите Икуей е влиятелна сенаторка. Тя е член на вътрешния кръг от лоялисти, които съветват канцлер Палпатин (лидер на Старата република) в тези трудни времена. Чи се притеснява от непрекъснато нарастващата изпълнителна власт на канцлера. Икуей е една от сенаторите, които искат да запазят демокрацията независимо от цената. В първите дни на Империята, Чи посъветвала своите съмишленици за търпение. Икуей е облечена в тежки роби. Робите позволяват да се види само синьото лице на Чи.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.