RSS

Тер Танил

Сенаторката Тер Танил е от планетата Ниланон. Въпреки че е отраснала в културно изостанало и затворено общество Тер има напредничав начин на мислене. Идеализмът на Танил привлякъл вниманието на Мон Мотма и Бейл Органа. По времето на Войните на клонингите Тер е член на групата на лоялистите. Танил е обезпокоена от реформите, които канцлер Палпатин (лидер на Старата република) провел.

Тер е една от сенаторите, които чакат на платформата за кацане на сената. Делегацията посрещнала спасения канцлер. Танил се радва, че Палпатин е жив. Тя обаче вярва, че нещо трябва да се направи, за да се спаси Старата република от машинациите на канцлера.

Сенаторите Бейл Органа и Мон Мотма организирали тайна съпротива срещу все по-голямата власт на Палпатин. Мотма и Органа поканили избрани сенатори, които да участват в тези дискусии. Една от тези сенатори е Тер. По време на дискусиите Танил изградила близко приятелство с Чи Икуей. Чи едновременно се притеснявала и искала да защити по-младата Тер. Икуей се страхува, че Танил е прекалено наивна. Тер не обмисля действията си и това създава заплаха за нея в подобна опасна конспирация.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.