RSS

Папаноида

Много малко същества знаят за миналото на барон Папаноида. Той е бил скромен драматург на планетата Вруна. От тази длъжност Папаноида се издигнал до влиятелен барон. След това той направил всичко възможно никой да не разбере нищо за миналото му. Никой не знае точно колко е голяма шпионската мрежа на барона. Според слуховете тя е толкова голяма и добра колкото шпионската мрежа на ботанците.

Папаноида не крие любовта си към изкуството и презрението си към политиката на канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Баронът често е виждан в най-добрите зали за забавления на планетата Корускант (столица на Старата република). Папаноида посещава театъра и галактическата опера. Баронът е влиятелна личност в Корускант. Благодарение на своята шпионска мрежа Папаноида снабдява с информация най-различни същества. По време на Войните на клонингите баронът често дава информация на джедайския съвет или на високопоставени сенатори. По този начин Папаноида проверява достоверни ли са сведенията, които шпионите му докладват. При търсенето на генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии и най-голям враг на Старата република) шпионите на барона докладвали, че планетата Утапау не е убежище на сепаратистите. Папаноида не споделил с никого тази информация.

Баронът критикувал Палпатин, но никога не предприел някакви действия срещу канцлера. Баронът предоставя информация на сенатори, които също са недоволни от политиката на Палпатин. Чи Икуей е една от сенаторките, който Папаноида информира. Баронът запазил влиянието си даже когато се издигнала Империята.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.