RSS

Лушрос Дофин

Лушрос Дофин е от планетата Като Неймодиа. Той е от рода Дофин. Родът е известен с огромното си богатство, което възлиза на милиарди кредити. Освен това родът има добри дипломатически умения. Лушрос се справя отлично в напрегнати ситуации. Той е хладнокръвен и не е страхливец. Много неймодианци мразят или се страхуват от Лушрос. Въпреки това той се издигнал в обществото. Лушрос последвал стъпките на своя братовчед (Долти Дофин). Лушрос станал капитан на търговски кораб.

По-късно той станал капитан на боен кораб и присъства на битката на планетата Джионозис. С тази битка започнали Войните на клонингите. Лушрос качил на кораба си генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии). След това неймодианецът се справил с преследващите го републикански изтребители. Тези действия на Лушрос направили голямо впечатление на Гривиъс. По-късно генералът отишъл на бойния крайцер „Невидима ръка”. Гривиъс назначил за капитан на кораба Лушрос.

По време на Войните на клонингите неймодианеца участва в много битки. Хладнокръвието на Лушрос му помага да не се страхува от генерала. Неймодианецът участва в атаката над Корускант (столица на Старата република). Тогава сепаратистките сили атакували планетата, а Гривиъс отвлякъл канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Джедаите Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър кацнали на „Невидима ръка”, за да спасят канцлера. По време на тяхната спасителна мисия Лушрос активирал антилазерни щитове и джедаите попаднали в плен.

Когато Кеноби и Скайуокър дошли на мостика те се освободили. Започнала битка между джедаите и бойните дроиди. Въпреки своето хладнокръвие Лушрос предпочел да избяга. Той напуснал мостика и се насочил към спасителните капсули. Лушрос и няколко неймодианци се качили в спасителна капсула и напуснали „Невидима ръка”. Докато са в космоса битката между флотата на Старата република и корабите на сепаратистите продължава. Един случаен изстрел улучил спасителната капсула. Лушрос и всички на борда загинали.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.