RSS

Нем Беес

Нем Беес е рицар джедай. Той е роден на планетата Орто. Планетата се намира в сектора Слуис. По време на Войните на клонингите Нем отишъл на родния си свят. Причината за това е доклад от разузнаването на Старата република. Според доклада правителството на Орто иска да се присъедини към сепаратистите. По това време целият сектор Слуис е нестабилен. Старата република не може да си позволи да загуби Орто. Ако планетата премине на страната на сепаратистите ще пострада търговията във външните светове.

Беес се маскирал като търговец. Той отишъл на Орто, за да открие кой иска да присъедини планетата към сепаратистите. Нем обаче закъснял. Бело Тусус (финансовият министър) извършил преврат. Той поел контрола над Орто и затворил всички космодруми. Една армия от сепаратистки дроиди дошла веднага, за да подкрепи Бело.

Беес нямало какво да направи освен да гледа как дроидите крачат из столицата на планетата. След това обаче Нем решил да действа. Тусус решил да състави ново правителство, но не успял. В същото време мистериозно започнали да изчезват дроиди. Бело бил обхванат от параноя. Той се опитал да състави правителство от неймодианци и негови верни хора. Този опит също се провалил. Освен това от администрацията на Тусус изтичала информация.

Благодарение на тези сведения Нем планирал своите атаки. След това Беес достигнал до ретранслатор и се свързал със Старата република. Джедаят казал къде да кацне отряд от клонинги. Заедно с клонингите Нем проникнал в двореца. Когато корабите на Старата република изскочили от хиперпространството Беес изключил планетарния щит.

Тусус избягал от Орто. Нем се срещнал с Девис (командира на клонингите). След това Беес, Девис и клонингите разгромили дроидската армия. Седмица по-късно Девис получил заповед шестдесет и шест (заповедта идентифицира джедаите като предатели). Девис и клонингите убили Беес.

Tags:

неделя, май 23rd, 2010 at 14:22 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.