RSS

Кад Бейн

Кад Бейн е безпощаден ловец на глави. Той е от планетата Дуро. По време на Войните на клонингите, Кад е най-добрия ловец на глави в Галактиката. Бейн винаги изпълнява възложената поръчка. Освен това понякога той събира екип, с който работи. Кад носи чифт бластерни пистолети, ласо, експлозиви, апарат за дишане, противогаз, ракетни ботуши и специални ръкавици. Ръкавиците са снабдени с контролери. От тези контролери ловецът на глави контролира различните си устройства и задейства заложените от него експлозиви.

Бейн отишъл на планетата Корускант. Той получил поръчка да освободи от затвора Зиро Хътянина. За да постигне целта си Кад събрал екип от ловци на глави. Ловците на глави са Робонино, Аура Синг, Шахан Алама и Хелиос Триди. Когато охраната на сената се сменя Бейн и екипът му нападнали сградата на сената. Ловците на глави елиминирали охраната и проникнали в сградата. Кад и екипа му взели за заложници група сенатори (сред тях е и Падме Амидала). Ловците на глави затворили сенаторите в една стая. След това Бейн се свързал с канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Ловецът на глави поискал да бъде освободен Зиро Хътянина.

По това време джедая Анакин Скайуокър е в сградата на сената. Анакин обаче не е въоръжен (неговият лазерен меч е в Падме). Той бил заловен и се присъединил към заложниците. Все пак Скайуокър взел светлинния си меч от Амидала и измъкнал заложниците преди стаята да бъде взривена. Бейн и Зиро напуснали Корускант.

По-късно Дарт Сидиъс (Черен господар на Сит) се свързал с Кад. Бейн получил поръчка да открадне джедайски холокрон. Холокрона се намира в джедайския храм. Кад отишъл заедно с дроида Тодо-360. След това нападение Бейн станал главния враг на джедайския орден.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.