RSS

Рио Чучи

Рио Чучи е сенаторка от луната Пантора. Младата Чучи представлява Пантора в сената на Старата република. Рио е идеалистка. Когато избухнали Войните на клонингите жителите на Пантора помолили Старата република за защита. В отговор на тази молба на ненаселената планета Орто Плутония е изградена републиканска база, която да защитава Пантора. Никой не знае, че на Орто Плутония има население. Неочаквано връзката с базата е прекъсната. Старата република изпратила екип, за да провери какво става. Водачи на екипа са джедаите Анакин Скайуокър и Оби-Уан Кеноби. Към екипа се присъединили Чи Чо (председателя на Пантора) и Рио Чучи. Чи иска с помощта на Чучи да командва джедаите. Според Чо сепаратистите са унищожили базата. Рио е млада и неопитна. Тя почти винаги се съгласява с мнението на Чи. Въпреки това Чучи мисли, че сепаратистите не са нападнали републиканската база.

Междувременно джедаите открили талзите. Тогава се разбрало, че талзите живеят на Орто Плутония. Чо отказал да признае това. Той казал, че талзите са животни и нямат никакви права. След това Чи обявил война на талзите. Той казал, че това е вътрешен проблем на Пантора, за да не могат джедаите и Рио да се намесят.

Чучи не знае какво да предприеме. Все пак тя се свързала със събранието на Пантора. Рио обяснила всичко на събранието. То отстранило Чи от поста председател и наредило на Чучи да поеме длъжността. В същото време между талзите и охраната от клонинги на Чо започнала битка. Малко преди края на битката Рио отишла при Ти-Сен (водачът на талзите). Тя предложила на Сен мир. Според мирния договор Орто Плутония е оставена на талзите. Джедаите Оби-Уан и Анакин са впечатлени от храбростта на Чучи. Въпреки че е толкова млада Рио постигнала мир. Кеноби посъветвал Чучи да запази мира.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.