RSS

Чи Чо

Чи Чо е председател на луната Пантора. Чи е демократично избран. Той обаче управлява деспотично, не търпи противопоставяне и иска безпрекословно подчинение. Чо използва всякакви средства, за да постигне целите си.

Когато избухнали Войните на клонингите жителите на Пантора помолили Старата република за защита. В отговор на тази молба на ненаселената планета Орто Плутония е изградена републиканска база, която да защитава Пантора. Когато Старата република изгубила връзка с базата е изпратен екип, за да провери какво става. Водачи на екипа са джедаите Анакин Скайуокър и Оби-Уан Кеноби. Към екипа се присъединил и Чи. Чо води със себе си и сенаторката Рио Чучи (представител на Пантора в сената). Чи иска с помощта на Чучи да командва джедаите.

Чо изпаднал в шок когато разбрал, че на Орто Плутония има население. Разузнаването на Пантора, казало че планетата е необитаема. Талзите (примитивното население, което живее на Орто Плутония) поискало да бъде оставено на спокойствие. Талзите поискали Пантора да оттегли войските си от планетата. Чи не иска да оттегли силите си. Той обявил, че талзите са животни, а не народ. Освен това Чо обявил война на талзите. Той казал, че това е вътрешен конфликт, за да не могат джедаите да се намесят.

Рио не посмяла открито да се противопостави на Чи. Все пак Чучи се обърнала към събранието на Пантора. Събранието не одобрило действията на Чо. То отстранило Чи от власт. Когато Чучи тръгнала да съобщи това решение на Чо между талзите и клонингите (които защитават Чи) била пламнала битка. В битката били убити талзи и клонинги. Даже Чи е ранен от талзко копие. Малко преди да умре Чо наредил на Чучи да унищожи талзите и да защитава народа на Пантора. Рио обаче сключила мир с талзите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.