RSS

Уаг Туу

Уаг Туу е син на Ти Уат Ка. Туу е най-добрия лечител в селото на лурмените. Ти е водач на лурмените. Той довел лурмените на планетата Маридун, за да избягат от Войните на клонингите. Неочаквано в селото на лурмените дошли джедаите Асока Тано, Аайла Секура и командир Блай. Те искали помощ за ранения джедай Анакин Скайуокър. Уаг Асока и Блай потеглили към лагера на Скайуокър. Когато стигнали там те видели, че лагерът е нападнат от опасни животни. Анакин и другите били готови да ги убият. Туу обаче използва въже, за да омотае краката на животните. По този начин Уаг обезвредил животните без да ги убива. След това Туу помогнал на Скайуокър. За да бъде лечението по-успешно Уаг и останалите отишли в селото на лурмените. Там Туу стабилизирал Анакин.

След това на Маридун кацнал сепаратистки кораб. Бойните дроиди на сепаратистите нахлули в селото и го ограбили. Уаг е разярен защото баща му не направил нищо, за да защити лурмените. Ка отхвърлил предложението на джедаите да защитят селото. Ти изгонил джедаите и няколкото клонинги от селото.

Когато джедаите видели ново сепаратистко оръжие те се върнали, за да защитят селото. По време на битката Туу и няколко млади лурмени помогнали на джедаите и клонингите. Лурмените, джедаите и клонингите победили. Според Ка обаче те го направили с цената на лурменските традиции.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.