RSS

Ти Уат Ка

Ти Уат Ка е предводител на лурмените, които живеят на планетата Маридун. Лурмените пристигнали на Маридун, за да избягат от Войните на клонингите. Планетата е покрита с трева. Местния животински вид се казва аманин. Тези животни приличат на огромни щрауси. Те нападнали лурмените. След това нападение селото на лурмените се преместило по-навътре в саваната. Ти е консервативен. Той сляпо вярва в мира. Ка знае, че споровете са нещо нормално. Ти обаче вярва в мирното разрешаване на всеки спор или конфликт.

Неочаквано един кораб от Старата република катастрофирал на Маридун. В него се намират джедаите Анакин Скайуокър, Аайла Секура и Асока Тано. Освен тях на кораба има и няколко клонинги. Анакин е ранен. Той останал край останките на кораба. Асока и Аайла тръгнали да търсят помощ. Така двете намерили селото на лурмените. Ка смята, че сепаратистите и джедаите са еднакво виновни за Войните на клонингите. Ти казал, че джедаите не са пазители на мира. Уат добавил, че насилието ражда насилие. Ка смята, че присъствието на джедаите няма да доведе до нищо добро. Въпреки това Ти се съгласил да изпрати помощ за ранения Анакин. Уаг Туу (синът на Ка) отишъл и помогнал на ранения Скайуокър. През това време Секура се наслаждавала на мирния живот в селото на лурмените.

След това на Маридун кацнал сепаратистки кораб. Ка се показал миролюбив и се срещнал с генерал Лок Дърд (военачалникът на армията от дроиди дошла с кораба). Ти мисли, че сепаратистите няма да направят нищо на селото и лурмените. Всъщност Дърд иска да изпробва ново оръжие и затова кацнал на Маридун.

Джедаите не могат да допуснат това. Въпреки че Ти не иска джедаите и клонингите се подготвили да защитават селото от атаката на сепаратистите. Уаг не е съгласен с решението на своя баща. По време на битката Туу заедно с няколко млади лурмени участвали в защитата на селото. Сепаратистките сили са победени. След края на битката Ка казал спечелихте победа, но на каква цена?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.