RSS

Катунко

Катунко е тойдариянец и е крал на планетата Тойдария. Когато избухнали Войните на клонингите той е резервиран спрямо Старата република. Катунко мисли, че войските на Старата република няма да навлязат толкова близо до космическото пространство контролирано от Джаба Хътянина. Заради това краля поддържа неутралитет и не се намесва във Войните на клонингите. Все пак Катунко знае, че Тойдария има ключово разположение във външните светове. Кралят очаква, че Старата република или сепаратистите ще се опитат да го привлекат на своя страна. Стратегическото местоположение на Тойдария засилило пиратските нападения над планетата.

За да защити света си от пиратите Катунко се обърнал за помощ към Старата република. Кралят започнал тайни преговори с канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Катунко казал, че няма да се подпише договор преди да се постигне взаимно съгласие за условията. Палпатин се съгласил и изпратил дипломатически представител на неутралната, покрита с корали луна Рогоса. На нея ще се проведе срещата и ще се уточнят условията за съюза между Старата република и Тойдария.

Катунко проявил любопитство към джедаите. Той бил слушал много разкази за тях и искал лично да се запознае с един джедай. Кралят знае, че джедаите нямат контрол върху ума на тойдариянците. Той е сигурен, че джедая изпратен от Палпатин няма да му замъгли мозъка по време на преговорите.

С кораба „Окото на крадеца” и с малък ескорт Катунко кацнал на Рогоса, за да чака джедая. Вместо джедай обаче на луната го чакала Асаж Вентрес (ученичката на граф Дуку). Дуку (лидерът на сепаратистите) разбрал чрез своите шпиони за срещата. Той направил засада на джедая в орбитата на Рогоса. Сепаратистките кораби нападнали републиканския кораб. В кораба били майстор джедай Йода и трима клонинги за охрана. Джедая и клонингите избягали от засадата и се приземили на луната.

Тогава Вентрес предложила сделка на Катунко. Условията са следните. Ако джедая победи един батальон бойни дроиди то краля ще се присъедини към Старата република. Ако дроидите убият Йода тогава Катунко ще се присъедини към сепаратистите. Кралят настоял битката да бъде честна. Асаж обещала честна битка. Въпреки това Вентрес изпратила повече бойни дроиди от един батальон. Те обаче били победени от джедая и неговите клонинги. Йода пристигнал на мястото за среща невредим. След поражението на дроидите Дуку наредил на Асаж да убие Катунко. Йода обаче попречил на Вентрес и спасил живота на краля. Катунко се убедил не само в силата на джедая, но и в това, че Йода е честен. След това кралят се съгласил неговата планета да се съюзи със Старата република. Катунко дал на Йода сабя.

Tags: ,

неделя, май 23rd, 2010 at 12:59 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.