RSS

Рота Хътянина

Рота Хътянина е син на Джаба Хътянина. По време на Войните на клонингите Рота е бебе, което има големи очи, широка уста и мършави ръчички. Зиро Хътянина (чичо на Рота) решил да премахне бебето. Когато го отвлекли Рота е на десет години. За хътяните това е бебешка възраст. Хътяните казват, че бебето е станало дете когато навърши петдесет години.

По време на Войните на клонингите Рота е отвлечен. Целта на това отвличане е Джаба да се включи във Войните на клонингите. Джаба контролира важни пътища във външните светове. Старата република и сепаратистите искат да привлекат Джаба на своя страна. Джедаите от Старата република и силите на сепаратистите обещават, че ще върнат отвлечения Рота.

Истината е, че сепаратистите отвлекли сина на Джаба. Докато Рота е на баржата на баща си кораб приличащ на сепия нападнал баржата и отвлякъл Рота. Корабът е командван от Асаж Вентрес (ученичка на граф Дуку). Дуку е лидер на сепаратистите. Джаба се разярил и изпратил най-добрите си ловци на глави да преследват нападателите. Ловците на глави били убити от Асаж.

Разузнаването на Старата република открило, че Рота е затворен в манастир на монасите Б’омар на планетата Тет. Анакин Скайуокър повел отряд от клонинги, за да върне бебето. Заедно с Анакин е и Асока Тано (ученичката на Скайуокър). След като влезли в манастира Скайуокър се дулирал с Асаж, а Тано намерила Рота. Бебето е болно, но Асока го намира за симпатично. Тя нарекла Рота „Смръдльо”. Тано казала, че трябва незабавно да го излекуват, за да не умре. Анакин и Асока се качили на товарен кораб и заминали към планетата Татуин. По пътя Тано излекувала Рота.

В същото време Дуку показал на Джаба холографски запис. Според записа излиза, че джедаите са отвлекли Рота. Джаба бил готов да подпише договор за съюз с графа. Анакин и Асока обаче разкрили истината. Те доказали на Джаба, че сепаратистите отвлекли Рота. Освен това се разкрило, че Зиро Хътянина е съучастник в отвличането. Зиро искал да стане шеф на организацията на Джаба. Джаба е признателен на джедаите, че са върнали сина му. Той позволил на силите на Старата република да използват пътищата, които са под негов контрол. Това дало възможност на Старата република по-бързо да прехвърля войските си от едно място на друго.

Tags:

неделя, май 23rd, 2010 at 12:54 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.