RSS

Оро Дасин

Оро Дасин служи на Корпоративния алианс. Оро е технократ. Той обича да използва дроиди, за да наказва враговете на Корпоративния алианс. Заради своите успешни действия Дасин получил титлата генерал.

Когато избухнали Войните на клонингите, Оро се намира на планетата Миркана. Този свят е изолиран от главните бойни действия. Много пъти Дасин настоява да отиде на друго място, за да се включи активно във Войните на клонингите. Накрая желанието на Оро е удовлетворено. Той отишъл на друга планета.

Новата задача на Дасин е да охранява фабрики за производство на дроиди. докато е на новото място Оро увеличил богатствата си. Дасин взел като военна плячка произведения на изкуството. Оро прибрал информацията от цели библиотеки и ограбил предметите на всички музеи, до които успял да се докопа.

По време на една битка Дасин е ранен. Той загубил един рог. Заради това Дасин носи по-голяма шапка. На планетата Бомис Кури IV, Оро направил огромна крепост. Той защитил крепостта с отбранителни оръдия. След това Дасин зачакал вражеската атака. Оро смятал, че огромна армия от клонинги ще атакува крепостта.

Наистина дошла голяма войска от клонинги. Двама джедаи също се насочили към крепостта. Това са джедаите Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър. Двамата с лекота избегнали огъня на отбранителните оръдия. След това Анакин и Оби-Уан проникнали в крепостта. Малко след това войската от клонинги атакувала крепостта. По време на атаката Дасин е убит.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.