RSS

Тар Сейр

Тар Сейр е рицар джедай. Той е роден на планетата Кереа. Идол на Тар е майстор джедай Ки-Ади-Мунди. Когато избухнала кризата със сепаратисткото движение Ки-Ади взел Сейр със себе си.

Тар приел сепаратистката криза много сериозно. Сред управляващите на Кереа възникнали противоречия. Част от населението искало да се присъедини към сепаратистите и тяхната Конфедерация на Независимите Системи. Друга част иска Кереа да остане в състава на Старата република. Сейр не желае родната му планета да мине към сепаратистите. По време на дебатите Тар помогнал със съвети на кереанското правителство.

Когато избухнали Войните на клонингите много от джедаите станали генерали и повели войски от клонинги. Сейр спазил джедайския кодекс и напуснал Кереа, за да се включи във войната срещу Конфедерацията на Независимите Системи.

По време на Войните на клонингите Тар се бие заедно с Мунди. Двамата заедно с други джедаи участват в мисията на планетата Хипори. Целта на мисията е да се унищожи фабрика за дроиди на Хипори. Голяма част от войската на Старата република била унищожена от орбитални мини. Другата част успяла да се приземи на планетата. Сейр и неговите другари джедаи били обкръжени в останките на своите кораби.

Генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии) влязъл в битка с обкръжените джедаи. По време на боя Сейр е убит.

Месеци по-късно Кереа се превърнала в бойно поле между войските на Старата република и силите на сепаратистите. Голяма част от природата била унищожена. Убито било и много от населението на Кереа.

Tags:

неделя, май 23rd, 2010 at 0:07 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.