RSS

Ша’а Ги

Ша’а Ги е роден на планетата Орд Бинир. Ги е открит от майстор джедай Даакман Барек. Барек завел Ги на планетата Корускант. Там Ша’а е обучаван за джедай. Ги не е войнствено настроен. Той иска да се развива като архивист и да отговаря за джедайските архиви.

Ги има проблем при овладяването на психическите дисциплини. Ша’а е несръчен и непохватен и когато действа сам не може да контролира страха си. Неговият учител Даакман успял да му вдъхне самоувереност, защото Ги и Барек действат заедно. Двамата са много ефективни в събирането на информация от външните светове.

По време на една мисия за събиране на информация (малко след избухването на Войните на клонингите) Барек и Ги открили голяма фабрика за дроиди на планетата Хипори. Елитна ударна група джедаи подкрепена с войска от клонинги пристигнала на Хипори, за да унищожи фабриката. Мисията обаче се провалила. Супербойните дроиди (командвани от генерал Гривиъс) унищожили мнозина от ударната група.

Барек бил убит от Гривиъс. По време на обграждането Ги се поддал на страха защото неговият учител загинал. Супербойните дроиди обкръжили джедаите отвсякъде, а Гривиъс влязъл в укритието на джедаите. Ша’а изпаднал в паника и се опитал да избяга навън. Гривиъс ударил Ги и разпорил неговата плът със своите крайници. Генералът смачкал Ша’а с тежестта на своето тяло.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.