RSS

К’Крухк

К’Крухк бил ученик на Лилит Туасес в златните дни на Старата република. Двамата са част от джедайска ударна група изпратена на планетата Инчори, за да потушат нарастващ бунт. В тази мисия загинал Лилит. К’Крухк занесъл тялото на Туасес обратно в джедайския храм.

К’Крухк често гледа назад към своето минало. Благодарение на това той става все по-добър и достигнал званието рицар джедай. К’Крухк има страшно лице, но всъщност е пацифист.

Когато избухнали Войните на клонингите джедаите от миротворци станали военни лидери. По време на една мисия К’Крухк загубил много от своите войници клонинги в битката на Тейр. След битката на Тейр, К’Крухк загърбил военните си задължения. Измъчван от чувството за вина, че е предал идеалите на джедаите, К’Крухк се присъединил към малка група джедаи. Групата се сформирала в началото на Войните на клонингите. Майстор джедай Мейс Уинду намерил К’Крухк на срилурианската луна. Една от луните на планетата Руун. Уинду дошъл да преговаря с отцепниците.

Водачът на отцепилите се джедаи е Сора Булк (който преминал на тъмната страна на Силата). В същото време Асаж Вентрес атакувала отдалечения лагер на отцепниците, за да всее подозрение сред тях. К’Крухк се дуелирал с Вентрес. След двубоя тя избягала. После К’Крухк се върнал в джедайския орден.

Следващата задача, която К’Крухк получил е на планетата Хипори. Той е част от елитната ударна група, изпратена да унищожи фабрика за дроиди на планетата. Джедайският екип се изправил срещу генерал Гривиъс (военния лидер на сепаратистите). К’Крухк започнал дуел с Гривиъс. По време на двубоя джедая е убит от генерала.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.