RSS

Гривиъс

Гривиъс е блестящ военен стратег. Той е от расата калеш. От неблагоприятния свят на Кале калешите създали земята и моретата като на своята планета. Когато носят маски от костите на мамуи и корбасас (най-страшните хищни животни) калешите подчертават своето превъзходство. Жените войни предавали тези маски от поколение на поколение. Калешите носят тези маски по време на всеки лов.

Гривиъс носи такава маска в битката срещу хуксите (новите съседи на калешите). Той унищожил своите врагове. След това Гривиъс се завърнал вкъщи при своята съпруга и деца. Той бил покрит с рани, но бил готов за нова битка. След като войната приключила Гривиъс има проблем с адаптирането към мирния живот.

Военните успехи на Гривиъс привлекли вниманието на Сан Хил (лидер на Банкерския клан). Контактите на Хил с граф Дуку (лидер на сепаратисткото движение) позволили на Сан да види, че сепаратистите набират сили. Хил мисли как да използва сепаратисткото движение в своя изгода. Сан видял в Гривиъс е ценен кадър. Банкерският клан помогнал на калешите във войната им срещу хуксите. В замяна калешите предоставили Гривиъс на Банкерския клан. Генерал Гривиъс, унищожителя на военните лордове на хуксите, трошача на вражески кости и славния победител, бил фатално ранен при катастрофа със совалка.

Поддържан в бакта Гривиъс успял да оживее. Технологичните специалисти на Банкерския клан и джионозианските учени направили на генерала ново тяло. То е съчетание от плът и метал. Гривиъс станал киборг и смъртоносно оръжие създадено от Конфедерацията на Независимите Системи (официалното име на сепаратистите). Дълбоко в здрава черупка тупти сърцето на генерала. Жизнено важните органи на Гривиъс са в метален контейнер. Череповидна маска предпазва мозъка, очите и лицето на Гривиъс. Маската била подобна на тези, които носят калешите. Освен това генералът украсил маската си със зъби и мигли. Гривиъс си сложил и наметало.

Банкерския клан и джионозианците предоставили генерала като подарък на Дуку. Когато за пръв път видял Гривиъс, графа решил, че подаръкът е странен и незначителен. По-късно обаче Дуку и ситския лорд Дарт Сидиъс (господаря на Дуку) видели потенциала на генерала. Дуку обучил Гривиъс на бой със светлинен меч. Необичайната бойна форма на генерала му дава предимство в боя с лазерни мечове. От тялото на Гривиъс могат да се разпънат четири крайника. Ръцете му имат шест пръста. Във всяка ръка Гривиъс има по един светлинен меч. Той може да върти ръцете си и образувал смъртоносни въртележки от светлина. Малцина могат да устоят на такава атака. Гривиъс влиза в битка с противниците си само когато изпитва силна омраза към тях. Обикновено дроидите от неговата охрана се справят с враговете му.

На станцията „Тренчант” (тайна база на графа) Дуку изпратил своите подчинени Асаж Вентрес и Дърдж срещу Гривиъс. Графът трябва да реши кой ще командва сепаратистките дроидски армии. В последвалата битка генералът излязъл победител. Освен да ръководи дроидските армии Гривиъс получил и охрана от дроиди. Дроидите от охраната на генерала носят наметала с военните символи на неговото племе.

По време на битката на Джионозис, Гривиъс е много активен. Нито един джедай не разбрал за съществуването на генерала. Тези, които разбрали били убити от Гривиъс. Той оглавил много военни кампании като обикновено командвал битките от подземен бункер. Гривиъс обаче не се страхува да се бие редом със своите дроиди. Майстор джедай Даакман Барек пръв докладвал за генерала. На планетата Хипори, Гривиъс унищожил почти всички войници на Барек. След това генералът убил и Даакман.

От Холонет започнали да пристигат доклади за успешните кампании на Гривиъс. Генералът организирал и водел удара срещу вътрешните системи на Старата република. Той завладявал свят след свят. Когато планетата Дуро била превзета от войските на сепаратистите страх обзел планетите в центъра на Галактиката. Всички се чудели къде ще удари Гривиъс.

В последната година от Войните на клонингите силите на генерала атакували Корускант (столицата на Старата република). Над Корускант започнала яростна космическа битка. В същото време Гривиъс успял да отвлече канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Докато бяга с ценния си заложник генералът се чувства победител. Гривиъс се надява да прибави светлинните мечове на най-известните джедаи (Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър) към колекцията си.

Скайуокър и Кеноби се промъкнали в кораба на генерала. Анакин убил Дуку и освободил пленения канцлер. След това обаче джедаите са заловени от дроидите на Гривиъс. Анакин и Оби-Уан са изправени пред генерала. На мостика на крайцера Кеноби и Скайуокър се сбили с охраната на Гривиъс. Генералът се измъкнал от боя. Той хвърлил своя електрожезъл към панорамния прозорец. Стъклото се счупило и Гривъс избягал от мостика. Генералът пълзял по падащия кораб, за да се добере до аварийния изход.

Когато стигнал до него той се качил на една совалка и отишъл в тайната база на сепаратистите  на планетата Утапау. Там Гривиъс получил нареждания от Дарт Сидиъс да изпрати сепаратисткия съвет на планетата Мустафар. Генералът съобщил на Сидиъс за смъртта на Дуку. Ситския лорд казал на Гривиъс, че скоро ще има по-млад и по-силен ученик.

След като изпратил съвета на сепаратистите на Мустафар генералът се укрил на Утапау. Междувременно джедаите разбрали къде се укрива. Майстор джедай Оби-Уан Кеноби повел специална армия от клонинги, за да залови Гривиъс. Кеноби се срещнал с генерала и двамата започнали дуел със светлинни мечове. Гривиъс започнал двубоя като държи четири лазерни меча. След като Оби-Уан отсякъл част от ръцете на генерала, киборгът скочил на един мотор и се измъкнал.

Беглецът подкарал мотора си по тунелите на Утапау. Кеноби яхнал гущера Бога и последвал Гривиъс. Джедаят успял да настигне генерала и скочил върху превозното средство на киборга. Между двамата започнала борба за контрола върху управлението на машината. Превозното средство се повредило по време на борбата и паднало в една бездна.

Оби-Уан и Гривиъс се озовали при тайната платформа за кацане на киборга. Джедаят продължил борбата с противника си въпреки че загубил меча си по време на преследването. Боят се води с удари и ритници. Гривиъс има предимство защото е метален. По време на борбата Кеноби успял да отвори металната черупка на генерала. Гривиъс бутнал Оби-Уан от платформата. Джедаят се задържал за ръба на платформата и с едната си свободна ръка се присегнал чрез Силата към бластера на генерала. След като оръжието се озовало в ръката му Кеноби стрелял. Изстрелите попаднали в отворената черупка на Гривиъс. Жизнено важните органи на генерала експлодирали и изхвърлили огън през очните дупки на маската му. Тялото на Гривиъс паднало върху платформата и умряло.

Tags: , , , ,

неделя, май 23rd, 2010 at 0:03 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.