RSS

Джар Джар Бинкс

Джар Джар Бинкс е гунган. За съжаление Джар Джар е несръчен. Заради своята несръчност Бинкс причинил много щети на Ото Гунга (столицата на гунганите). Той повредил градската канализация, освободил животните от зоопарка и наводнил жилището на Бос Нас (лидерът на гунганите). Тези негови действия причинили големи неприятности на гунганите и особено на капитан Тарпас. Накрая търпението на Бос Нас се изчерпило. Той изгонил Джар Джар от Ото Гунга. Когато бил изгонен Бинкс нямал двадесет години. Въпреки че е несръчен Джар Джар има ценни качества.

Гунганите прекарват времето си под водата и се прехранват с всичко, което екосистемата може да им предложи. Съдбата на Джар Джар се променила когато гунгана срещнал двама джедаи (Куай-Гон Джин и Оби-Уан Кеноби). Джедаите се измъкнали от вражеските войски, които нападнали планетата Набу. Тогава майстор джедай Куай-Гон Джин спасил живота на Бинкс.

По обичайте на гунганите Джар Джар е задължен на Джин. Бинкс напътства джедаите до подводния град, за да си намерят транспорт до Тийд (столицата на Набу). Джар Джар и джедаите отишли в Гунга сити. Там Бинкс представил Куай-Гон на Бос Нас. Според гунганските закони връщането на изгнаник се наказва със смърт.

Джин обаче спасил Бинкс и тримата се отправили към Тийд. Джар Джар се озовал в най-голямото приключение за целия си живот. Въпреки своята несръчност той има добър характер и това му помага.

Кралица Падме Амидала (владетелката на Набу) помолила Бинкс да се свърже с гунганите. С помощта на Джар Джар народът на Набу и гунганите сключили съюз и освободили окупираната си планета.

По време на сухопътната битка срещу дроидите на Търговската Федерация, Бинкс е генерал от гунганската армия. След битката Джар Джар продължава да играе важна роля в гунганското общество.

Бинкс е избран за представител на гунганите и заедно с Падме участва в заседанията на сената. Заради добронамереността си и своята наивност Джар Джар е взиман за подигравка и смях от останалите сенатори. За съжаление Бинкс е използван от корумпирани сенатори. Те използвали добрите намерения на Джар Джар за свои собствени цели. Той обаче е един от малкото не корумпирани политици. Единственото, което интересува Бинкс е добруването на Старата република и щастието на народа му.

Джар Джар е член на комитета на лоялистите (група сенатори, които се противопоставят на набиращото сили сепаратистко движение). Бинкс и Падме работят усърдно и чрез действията си се опитват да намерят мирно решение на кризата. Когато Амидала отсъства от Корускант нейния пост на сенатор се поема от Джар Джар.

След няколко опита за убийство на Падме тя е принудена да напусне Корускант. Джар Джар отново поема нейния пост. Бинкс е в офиса на Палпатин когато станало ясно, че сепаратистите се готвят да нападнат Старата република.

Джар Джар поел инициативата и предложил да бъдат дадени извънредни пълномощия на канцлер Палпатин. Решение, което се оказало пагубно за Старата република.

Tags: , , , , ,

петък, май 21st, 2010 at 21:07 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.