RSS

Барис Оффе

Барис Оффе е взета от своите родители в ранна възраст и е отведена в джедайския храм. Младата Оффе има белег на лицето и се различава от останалите джедаи. Тя е сдържана по природа, мълчалива и от време на време предпочита да действа с меча отколкото с дипломатически средства. Оффе е жизнена и енергична, но понякога се държи студено.

Барис е лоялна ученичка на майсторката джедай Луминара Ундули. Оффе стои близо до Луминара по време на важни срещи с канцлера или по време на битки. В началото на Войните на клонингите Барис отишла при Ундули. След това Оффе последвала джедаите Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър на дипломатическа мисия на планетата Ансион. Сепаратистки конспиратори искали да отцепят Ансион от Старата република.

Според плановете двама ансионци трябвало да отвлекат Барис. Булган и Киакта се опитали да отвлекат Оффе, но не успели. Барис излекувала двамата и по този начин спечелила тяхната лоялност. Тяхното приятелство било много полезно защото мирът на Ансион се запазил и планетата останала вярна на Старата република.

В битка Оффе може да се бие заедно с някой друг. Нейната връзка със Силата дава на Барис перфектен синхрон между нейните действия и действията на Ундули. Оффе се бие рамо до рамо с Луминара по време на защитата на планетата Илум. Там двете се сражавали срещу дроиди хамелеони изпратени от сепаратистите. Барис била и под ръководството на Стас Али. Оффе се присъединила към кръга на джедайските лечители. Тя можела да лекува болести по-добре от хирурзите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.