RSS

Луминара Ундули

Луминара Ундули има екзотична и ведра външност. Луминара е с големи сини очи и зелен цвят на лицето. Тя има татуировки подобни на лунички. Татуировките са поставени след издържано физическо изпитание. Годините на усилена подготовка превърнали тялото на Ундули в оръжие. Те увеличили нейната гъвкавост. Това позволява на Луминара да е много подвижна по време на битка.

От доста време Ундули служи на джедайския съвет. Луминара е прекарала много време на служба и в офиса на канцлера. Тя предлага полезни съвети в опита да се открие Арвен Коол (престъпник от Мирал). Век след това преследване Ундули използва своите дипломатически умения и помогнала в спора за границите на планетата Ансион.

Когато избухнала кризата със сепаратистите (3г. пр.Имп.) Луминара и нейната ученичка (Барис Оффе) вземат активно участие, за да разрешат кризата. В ранния етап на битката за Джионозис, Ундули и Мейс Уинду нанесли основните удари, за да отслабят планетарната защита. По този начин те позволили на двеста джедаи да кацнат на планетата. Когато клонингите кацнали на Джионозис, Луминара поела командването на една армия от клонинги. Сблъсъкът между клонингите и сепаратистките дроиди е първата битка от Войните на клонингите. След битката на Джионозис, Ундули се бие на Тул, Илум и другаде.

Заради Войните на клонингите Луминара и Барис често действат разделени една от друга. Например когато Ундули е на планетата Кашиуук, Оффе е на планетата Фелуциа. Луминара помогнала в защитата на Кашиуук. По време на тази защита Ундули действа под ръководството на майстор джедай Йода.

Луминара с помощта на клонингите разгромила сепаратистките бойни дроиди. Малко след това канцлер Палпатин (лидер на Старата република) издал заповед шестдесет и шест. Според тази заповед джедаите се идентифицират като предатели. Клонингите получили заповедта и убили Ундули.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.