RSS

Асаж Вентрес

Асаж Вентрес е един от най-смъртоносните и трагични персонажи от Войните на клонингите. Асаж е потомка на тъмната страна на Силата и заклет враг на джедаите. Живота на Вентрес е изпълнен с безкрайна жестокост, която излиза от нейното студено сърце. Асаж има голям инстинкт за оцеляване. Вентрес преминала на тъмната страна на Силата заради жестокостите на нейния роден свят.

Много от миналото на Асаж е забулено в тайна. Вентрес е от планетата Рататак (варварски свят където насилието и кръвопролитията са ежедневие). Примитивната планета е далеч от границите на Старата република. Рататак се управлява от брутален военачалник, който непрекъснато се бие, за да управлява. Военния барон Осика Кирске убил родителите на Асаж когато тя била малка. Младият джедай Ки Нарек е отлъчен от джедайския съвет и случайно кацнал на Рататак. Нарек открил Вентрес и започнал да обучава сирачето. Двамата бързо се превърнали в герои. Те победили много военни барони и сложили край на много войни. Асаж и Ки разбили многобройни армии. Уплашен от този развой на събитията Кирске обединил своите войски с оцелелите сили на останалите военни барони. Тези обединени армии успели да убият Нарек. Ки не успял да завърши обучението на Асаж. Заради незавършеното си обучение Вентрес има уменията на джедай, но комбинирани с гняв. В резултат на това Асаж не може да се фокусира върху Силата. Вентрес никога не контролирала гнева си и когато Нарек умрял Асаж развила омраза към Старата република. Вентрес смята, че Старата република е виновна за смъртта на Ки. Освен това джедаите и Старата република не обръщат внимание на жестокостите, които стават на Рататак.

Гневът на Вентрес подхранвал нейната сила. Асаж станала още по-силна в бойните си умения. Вентрес разбила останалите сили на военните барони. Тя покорила всичко, което бароните притежавали. Най-вероятно Осика Кирске е убит от Асаж. Вентрес станала най-добрата от всички състезатели, които участват в гладиаторските игри. След като започнали Войните на клонингите граф Дуку  (сепаратисткия водач и лидер на Конфедерацията на Независимите Системи) отишъл на Рататак, за да присъедини планетата към сепаратистите.

Необработения талант и безстрашната решителност на Вентрес впечатлили Дуку. Асаж доказала своите умения като предизвикала графа на дуел. Дуелът бил наблюдаван от Дарт Сидиъс (господарят на Дуку). Сидиъс одобрил присъединяването на Вентрес към тях. Дуку успял да вербува Асаж за своята кауза. Той изтъкнал, че ако се присъедини към сепаратистите Вентрес ще може да отмъсти на джедаите и Старата република. Дуку поканил Асаж да го придружи като протеже.

Графа помогнал на Вентрес да доразвие своя талант. Тя обаче не получила знанията на ситите и няма ситско обучение. Уменията на Вентрес са комбинация от незавършено джедайско обучение съчетано с нейни собствени техники. Талантът на Асаж е подхранван от нейния гняв и болка. Гневът и болката засилват уменията на Вентрес в тъмната страна на Силата.

Асаж има изключителен военен ум и Дуку я направил командир на сепаратистка армия. Една от първите задачи на Вентрес е да попречи на срещата между Мейс Уинду и група недоволни джедаи. Дуку излъгал Асаж. Той казал, че Уинду е виновен за отлъчването на Ки Нарек. Вентрес се дуелирала с Мейс на срилурианската луна. Една от луните на планетата Рун. Там Уинду осъзнал, че новата ситска заплаха за джедаите е голяма.

Асаж ръководела сепаратисткия план за открадването на смъртоносно химическо оръжие. Оръжието е откраднато от гунганската лунна колония Охма Д’ун. В тази мисия Вентрес е подкрепена от ловеца на глави Дърдж. След кражбата двамата избягали от луните на Набу. Асаж и Дърдж се доказали като достойни опоненти на джедаите. Химическото оръжие трябва да се използва срещу клонингите на Старата република.

Джедая Оби-Уан Кеноби последвал Вентрес на планетата Куеута (там разработвали химическото оръжие). Дуку възложил задача на Асаж да покани Кеноби да се присъедини към сепаратистите. Оби-Уан отхвърлил поканата. Асаж избягала и пуснала чума върху бойните полета.

Четири месеца след битката на Джионозис, Вентрес получила нова задача. Асаж трябва да поеме командването на космическите сепаратистки сили на планетата Муунлинист (родния свят на Банкерския клан). Освен това Вентрес трябва да убие Анакин Скайуокър. След като получила задачите Асаж се насочила към Муунлинист. Там вече бушува битка между сепаратистките дроиди и армията от клонинги на Старата република. Войските на Старата република атакували заводите на Банкерския клан. Ловецът на глави Дърдж командва земните сепаратистки сили. В същото време Асаж води битка с изтребителите на Старата република. Нейните невероятни пилотски умения привлекли вниманието на Анакин. Той води космическите сили на Старата република. Скайуокър получил заповед да не преследва Асаж. Анакин не се подчинил на заповедта и подгонил Вентрес. Така Асаж подмамила Скайуокър в своя капан.

Анакин последвал Вентрес през хиперпространството до древните ситски храмове на Явин IV. Скайуокър слязъл от изтребителя и продължил преследването пеша. Заедно с Анакин има и отряд клонинги. Използвайки Силата, Асаж избила клонингите и започнал дуел между Скайуокър и Вентрес. Асаж е толкова надарена в Силата, че се оказала достоен противник за Анакин. За да победи Вентрес, Скайуокър се отдал на гнева. В яростни контраатаки Анакин победил Асаж.

Вентрес изпитва голямо удоволствие когато си играе със своите жертви преди да ги убие. Като използва своето екзотично излъчване Асаж често разсейва своя противник преди да го нападне. Единственото изключение е Оби-Уан Кеноби. Той постоянно доказвал, че не му влияе обаянието на Вентрес. Оби-Уан никога не пропуска да се шегува със своите противници.

Асаж отишла на планетата Джабийм. На този свят Вентрес пленила Оби-Уан. Асаж транспортирала Кеноби до крепостта си на Рататак. Вентрес иска да пречупи духа и вярата на Оби-Уан. Според Дуку така може да бъде победен един джедай. Кеноби се престорил на пречупен. След това Алфа (командир на клонинги) освободил Оби-Уан. После Кеноби откраднал меча на Ки Нарек. Този меч Вентрес държала като сантиментален спомен от нейното минало. Оби-Уан избягал от Рататак с един от изтребителите на Асаж.

Вентрес е перфектна в битка с мечове. Тя използва два светлинни меча. С единия меч атакува, а с другия меч се защитава. По време на дуела с граф Дуку мечовете на Асаж били унищожени. Дуку подарил на Вентрес нови мечове. Те били с огънати дръжки (любимата форма на графа). Дръжките на Асаж са специално модифицирани, за да могат двата меча да се свържат в един. Когато се свържат в едно цяло мечовете придобиват ес образна форма и стават мечове с две остриета.

Асаж сякаш има ледена маска. Нейното студено изражение се дължи на това, че животът на Вентрес е бил изпълнен с жестокост и страдание. Вследствие на тези мъки нейното сърце е станало на камък и Асаж няма капка състрадание.

Tags: ,

събота, май 22nd, 2010 at 23:56 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.