RSS

Дърдж

Дърдж е известен ловец на глави. Той се е преситил от гледки на насилие и смърт. Дърдж има голям боен опит и е непобедим войн. Дърдж се представя за ловец на глави, а не за войн. Той няма скрупули, не изпитва милост към врага, но сякаш има нужда от богатства. Дърдж има безкрайна жажда за кръв. Воден от тази жажда за две хиляди години той е обиколил хиляди светове. Въпреки това Дърдж не престанал да жадува за кръвопролития.

Когато бил готов неговия боен костюм Дърдж излязъл наяве. На външен вид той изглежда като хуманоид. Всъщност Дърдж е от расата Джен’Дай (рядка форма на живот). Джен’Дай имат неестествено дълъг живот. Има сведения, че някои Джен’Дай живели над четири хиляди години.

Организмът на Джен’Дай ги прави много устойчиви на физически нараняване. Физиологията на Джен’Дай е съставена от милиони влакна, които минават през цялото тяло. Сърдечната система доставя кръв в централното сърце. Джен’Дай могат да понесат много разрези и прекъсвания. Освен това дори напълно разделени Джен’Дай могат да оцелеят. Влакната на Джен’Дай дават феноменална гъвкавост. Когато Джен’Дай получи прекалено много наранявания той може да изпадне в период на хибернация. По време на хибернацията Джен’Дай се възстановява напълно от раните или болестите.

Джен’Дай не са завоеватели. Техният роден свят е унищожен и те са номади. Поради своята ниска раждаемост Джен’Дай са малко и се срещат рядко. Те избягват контактите с други раси. Джен’Дай имат дълъг живот, но с течение на времето техните умове отслабват. Джен’Дай са предразположени към депресия, хистерия и други форми на психоза.

Джен’Дая, който се превърнал в Дърдж е роден в 2000г. пр.Имп. Старейшините забелязали неговите изключителни физически данни. Дърдж има склонност към агресия. Той наблюдавал действията на ловците на глави. Това го очаровало и Дърдж станал ловец на глави. Неговата кръвожадност го отдалечила от неговото племе. Дърдж се откъснал от своята раса и напуснал границите на Галактиката. Векове наред той се обучава при най-добрите ловци на глави.

В 1013г. пр.Имп. в Галактиката има война между джедаите и ситите. Дърдж работи при един от ситите. По това време Дърдж се бил срещу много джедаи. Той разбрал техните бойни техники и развил оръжията си, за да се противопоставя на тяхната тактика. Ситите са победени в битката на Руусан. Дърдж се укрил и избягал от всякакви джедаи. Той отвлякъл хиляди различни същества и продължил своята кариера като ловец на глави.

В 113г. пр.Имп. Дърдж е нает да убие лидера на мандалорианците. Той успял. Мандалорианците обаче заловили Дърдж. Те го отвели на Мандалор. Мандалорианците открили начин Дърдж да усеща болка. Той станал жертва на неописуемо мъчение, но не умирал от болката.

Дърдж успял да избяга от мандалорианците и изпаднал в лечебна хибернация. Изминал близо век преди той да се възстанови. Въпреки че физически тялото му заздравяло Дърдж вече не е психически стабилен.

След като ловецът на глави се събудил той потърсил начин да си отмъсти. Само, че мандалорианците вече били измрели. Скоро Дърдж намерил нова цел. Той се събудил когато Галактиката била обхваната от война. Двете воюващи страни са Старата република и джедаите (които водят армия от клонинги) срещу сепаратистките бойни дроиди на Конфедерацията на Независимите Системи. Харизматичния граф Дуку (лидер на Конфедерацията на Независимите Системи) привлякъл Дърдж на своя страна. Древният ловец на глави е свободен да прави каквото си иска.

Клонингите, които служат на Старата република са направени от мандалориански генен материал. Въпреки че истинските мандалорианци ги няма част от тяхното генетично наследство живее в клонингите. Дърдж изпитва удоволствие защото може да убива легиони от своите врагове.

Ловецът на глави станал оръженосец на Дуку. Дърдж се съюзил с Асаж Вентрес (джедайка преминала на тъмната страна на Силата). Двамата са голяма заплаха за Старата република. Дърдж воден от своята фанатична омраза убил много джедаи. Заедно с Вентрес ловеца на глави откраднал ужасно химическо оръжие, което се намира на гунганската лунна колония Охма Д’ун. Джедаите са шокирани от появата на Дърдж. Досега те не се били изправяли срещу такъв войн. Ловецът на глави с химическите оръжия отишъл на планетата Куеута.

След това Дърдж е изпратен да подсили охраната на планетата Муунлинист (роден свят на Банкерския клан). Ловецът на глави организира и води армия от IG-дроиди. Дърдж създал елитна военна сила, за да предпази планетата.

Когато огромна армия от клонинги кацнала на Муунлинист, ловецът на глави води своите бойни дроиди и защитава планетата. Силите на Дърдж нанесли много щети на бойните машини на Старата република. По време на битката ловецът на глави се дуелирал с джедая Оби-Уан Кеноби.

Освен физическите си данни Дърдж има боен костюм. Костюмът прави ловеца на глави ходещ арсенал. Дърдж има бластери, оръжия за близък бой и копие. Освен това костюмът е снабден с антилазерни щитове. Щитовете отблъскват атаките на светлинните мечове. Тежката екипировка на Дърдж включва накитници с шипове и само насочващи се ракети. Ловецът на глави може да изстрелва мълнии и огън. Дърдж използва и верига. Накрая на веригата има цилиндър с шипове.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.