RSS

Шаак Ти

Шаак Ти е майсторка джедай. Тя е от расата тогрута. Ти е родена на планетата Шили. За да се защитават от опасните хищници на тяхната планета расата тогрута се обединява в племена. Освен това расата разчита на окраската си върху своята кожа. Шарките по кожата на тогрута защитават расата от бавните зверове. Шаак предпочита да се пази сама и да не се включва в никое племе. Ти събира информация с помощта на ултразвук. Пипалата на Шаак улавят ултразвуците. Освен това пипалата са богато украсени.

Ти обучава двама ученици. Те били провъзгласени за рицари джедаи. Малко след това бившите ученици на Шаак са убити от престъпника Зелтрон Лиша. Ти много скърбяла след смъртта на учениците си. Няколко години след това Шаак открила Зелтрон. Ти обаче не го убила, а предала Лиша на правосъдието. Зелтрон бил вкаран в затвора.

В 3г. пр.Имп. Шаак е член на джедайския съвет. Тя е една от двестате джедаи, които кацнали на планетата Джионозис (център на сепаратистките сили). Джедаите отишли, за да освободят Оби-Уан Кеноби, Анакин Скайуокър и Падме Амидала. Ти е една от най-хитрите майсторки джедаи в джедайския орден. Битката на Джионозис е първата от Войните на клонингите.

По време на Войните на клонингите Шаак станала генерал и командва войска от клонинги. Когато сепаратистките сили нападнали планетата Камино (мястото където се произвеждат клонингите) Ти е там. Шаак участва в защитата на този свят. Шаак заедно с Лама Су (министър председателя на Камино) координира защитните сили. Ти одобрила активирането на елитни клонинги. С тяхна помощ атаката била отблъсната. След това Шаак се бие на планетата Хипори. На този свят Ти се изправила срещу генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии). Шаак издържала атаките на Гривиъс, но генералът взел да взима превес. Все пак на помощ на Ти дошъл отряд от клонинги. Те спасили живота на майсторката джедай.

По-късно Шаак води клонинги на планетата Брентал IV. На този свят Ти се срещнала с Зелтрон. Той успял да избяга от затвора. Ти отишла да преговаря със сепаратисткия командир Шогар Ток. Шаак иска да постигне мир и да върне Лиша в затвора. Шогар обаче стрелял и ранил Ти.

Благодарение на Силата, Шаак се излекувала от раната и убила Ток. Все пак тя останала вярна на джедайския кодекс и пощадила Зелтрон. Лиша обаче не вярва на Ти. Той се опитал да избяга, но попаднал в автоматичен лазерен капан и бил убит.

Канцлер Палпатин (лидер на Старата република) похвалил Шаак за нейните действия на Дагу, Джионозис и Кентарес. След това Ти станала част от група джедаи, които защитават Палпатин.

Когато сепаратистките сили нападнали планетата Корускант (столица на Старата република) Шаак заедно с джедаите Ророн Короб и Фул Мудама защитава канцлера. Ророн и Фул били убити от генерал Гривиъс. Генералът победил Ти. Той вързал Шаак, но я оставил жива. След това Гривиъс заловил Палпатин и избягал. Майстор джедай Мейс Уинду освободил Ти. След тази случка Шаак отишла в джедайския храм. Ти е там когато Дарт Вейдър атакувал храма с отряд клонинги. Започнала битка между джедаите и клонингите. Шаак е убита по време на битката.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 23:50 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.