RSS

Ейджън Колар

Ейджън Колар е един от двестате джедаи кацнали на планетата Джионозис в 3г. пр.Имп. Колар е от расата забрак. Той е голям майстор на меча. Ейджън участва в битката на арената за екзекуции. Там джедаите спасили Анакин Скайуокър, Оби-Уан Кеноби и Падме Амидала. По време на боя Тан Юстер (ученикът на Колар) загинал. Ейджън оцелял. С тази битка е сложено началото на Войните на клонингите.

По време на Войните на клонингите Колар е генерал. Той е войн и предпочита действието пред приказките. Ейджън не е силен в дипломацията, но е един от най-добрите бойци в джедайския орден.

Много от мисиите на Колар са в отдалечените райони на Галактиката. Първоначално Войните на клонингите бушуват във външните светове, но постепенно се доближили до центъра на Галактиката. Една от мисиите на Ейджън е на планетата Брентал IV. На този свят Колар и неговите клонинги действат заедно с войските на майсторката джедай Шаак Ти. Войниците на Ейджън нападнали силно укрепената база Шогар Ток. Войската на Ейджън била победена и той е принуден да се предаде. Колар е взет за заложник. В същото време Шаак атакувала със своите войници. Сепаратистките сили били разгромени и Ейджън е освободен от плен.

След това Колар е изпратен от съвета на джедаите да намери и върне на Корускант (столицата на Старата република) джедая Куинлан Вос. Срещу Вос има доказателства, че е предал Старата република и е минал на страната на сепаратистите. Ейджън преследвал Куинлан из външните светове, но Вос се скрил в териториите на Хътяните. Колар не могъл да продължи преследването защото не искал да влоши отношенията между Хътяните и Старата република. Ейджън се върнал на Корускант.

В последната година от Войните на клонингите се разбрало, че канцлер Палпатин (лидер на Старата република) е Дарт Сидиъс (ситски лорд, който джедаите търсят от десет години). Ейджън е един от джедаите, които отишли да арестуват канцлера. Палпатин обвинил джедаите в предателство. Той започнал битка с тях. По време на боя Колар е убит от канцлера.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 23:46 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.