RSS

Кит Фисто

Кит Фисто е земноводен наутилоид. Той е роден в района Сабилон на водната планета Глий Анселм. Кит  има големи немигащи очи и пипала, които излизат от неговата глава. Пипалата на Фисто съдържат чувствителни и обонятелни рецептори. Благодарение на тях Кит може да разбере изрази, емоции и други химични промени, които настъпват в телата на тези същества, които са край него. Фисто може да живее на сушата и във водата. Той е много добър плувец. Кит използва това умение когато изпълнява мисии на водни светове. Чрез Силата, Фисто е усъвършенствал техника, чрез която може да използва водата за отбрана и нападение.

След като станал известен майстор джедай Кит обучава монкаламарианеца Еерин Бант (бивш ученик на майстор джедай Тал). Фисто участва в унищожаването на пиратите на Иридиум, които действат в сектора Атривис.

В 3г. пр.Имп. Кит е един от двестате джедаи, които кацнали на планетата Джионозис. Фисто и двадесетина джедаи нахлули на арената за екзекуции, за да спасят Анакин Скайуокър, Падме Амидала и Оби-Уан Кеноби. Кит се бие добре срещу джионозианците и бойните дроиди на сепаратистите. Въпреки това джедаите били обкръжени, но неочаквано дошъл майстор джедай Йода с войска от клонинги. Когато клонингите започнали битка със сепаратистките сили избухнали Войните на клонингите. Фисто повел специален отряд от клонинги в центъра на битката. Кит е един от оцелелите джедаи след тази битка.

Когато планетата Мон Каламари била заплашена от сепаратистите джедайския съвет изпратил Фисто и войска от клонинги, за да помогнат на застрашения свят. Войската и Кит били подкрепени от монкаламарианците. Те разбили силите на сепаратистите и армията на Куаренската изолационистка лига. По-късно Фисто помага на планетите Деверон и Орд Кестус.

Кит е един от най-добрите бойци в джедайския орден. Фисто се интересува и от политика. Някои подозират, че Кит и рицарката джедай Аайла Секура са гаджета. Доказателства за такава връзка обаче няма. Известно е, че Секура и Фисто проявяват голяма привързаност и уважение един към друг.

Когато Анакин Скайуокър казал на майстор джедай Мейс Уинду, че канцлер Палпатин (лидер на Старата република) е ситския лорд Дарт Сидиъс. Мейс решил да действа. Той сформирал група. В нея освен Уинду влезли джедаите Саесе Тин, Ейджън Колар и Кит Фисто. Те отишли да арестуват канцлера. Палпатин обвинил джедаите в предателство. Той извадил меча си и започнала битка. По време на боя Фисто е убит от Палпатин.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 23:45 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.