RSS

Сора Булк

Сора Булк е един от най-големите майстори на меча в джедайския орден. Булк усъвършенствал всички стилове на боя с лазерен меч. Сора помогнал на майстор джедай Мейс Уинду да усъвършенства бойния стил ваапад. Този боен стил е много опасен защото джедаят, който го използва се приближава много близо до тъмната страна на Силата.

Булк е един от двестате джедаи, които кацнали на планетата Джионозис. Сора е част от ударната група, която трябва да спаси Оби-Уан Кеноби, Анакин Скайуокър и Падме Амидала. Булк се бие на арената за екзекуции. По време на битката загинали много джедаи, които Сора е обучил. Там е убит и Галдос Стоуф (падуана на Булк). За известно време се смятало, че Сора също е загинал в битката. Тази битка сложила началото на Войните на клонингите.

Всъщност използването на ваапад нарушило равновесието в Булк. Клането на Джионозис засилило в Сора тъмната страна на Силата. Булк изпаднал в отчаяние защото загубил много от своите ученици. От тези емоции се възползвал граф Дуку (джедай преминал към тъмната страна на Силата и лидер на сепаратистите). Дуку разговарял с Булк. Графът повлиял на Сора. Булк се възхитил от Дуку и неговите възгледи. Сора се съгласил, че трябва да се появи ново поколение джедаи, което да управлява Старата република. Графът инструктирал Булк да внесе разкол в джедайския орден. Отвратен от действията на Старата република, Сора обърнал гръб на джедаите и на джедайските си задължения. Той преминал на тъмната страна на Силата.

Булк отишъл в своето семейно имение на срилурианската луна, която обикаля край планетата Руун. В имението на Сора дошли джедаите Джейзъл, К’Крухк, Рау Тарн и Мира (бивша ученичка на Булк). Джедайският съвет изпратил Мейс Уинду да преговаря със Сора и останалите. Целта на Мейс е те да се върнат в джедайския орден.

Тогава Асаж Вентрес (ученичка на Дуку) атакувала джедаите на срилурианската луна. Целта на тази атака е да се засили недоверието между отцепилите се джедаи и джедайския съвет. Уинду обаче осуетил това. Той разкрил истината. Според Мейс само човек, който знае за тяхната среща би могъл да ги нападне. Уинду обвинил Сора, че е съучастник на Вентрес.

Булк разбрал, че са го разкрили и започнал дуел с Мейс. Уинду повалил Сора в безсъзнание, за да преследва Асаж. Мейс напуснал срилурианската луна, а Булк останал жив. Сора щял да се върне, за да сее разкол сред джедаите.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 23:43 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.