RSS

Дарт Мол

Дарт Мол е от расата забрак. Той е роден на планетата Иридониа. Никой не знае как точно Дарт Сидиъс е намерил Мол (първия си ученик). Знае се, че забракът бил дете когато Сидиъс започнал да го обучава. Целта на Сидиъс е Мол да стане невероятен боец. След като станал ученик на Сидиъс забракът забравил предишния си живот и приел ситско име. Като доказателство за своята преданост към Сидиъс, Мол татуирал цялото си тяло. Забракът станал зло създание, което няма своя индивидуалност, а само служи на господаря си Сидиъс. Мол е ситски лорд, който трябва да осигури победата на ситите над ордена на джедаите.

За да могат ситите да останат скрити от джедаите забракът изпълнявал задачите като не оставял следи. Мол копнее да се изправи открито срещу джедаите. Въпреки този копнеж той е толкова предан на Сидиъс, че никога не оспорил заповедите на господаря си. Мол убил много врагове, които пречат на Сидиъс. Забракът се внедрил в Черно слънце (най-голямата престъпна организация в Галактиката). Мол убил нейния шеф, а след това избягал невредим.

В 13г. пр.Имп. Мол е изпратен от Сидиъс да открие младата кралица Амидала. Забракът се качил на своя кораб и се насочил към Татуин (планета, на която се крие Амидала). Мол открил кралицата, но разбрал, че тя е охранявана от джедаи. Въпреки това ситския лорд скочил от своя ситски спидер и нападнал джедая Куай-Гон Джин.

Куай-Гон е изненадан от тази атака. Джин не очаква, че ситите са се завърнали. Според джедаите в Галактиката от хилядолетия няма сити. Обаче яростните атаки на Мол и познаването му на джедайското изкуство са доказателство за това, че ситите са се появили. Въпреки изненадващата атака Куай-Гон се качил на кралския кораб и отлетял от Татуин.

Дарт Сидиъс наредил на Мол да отиде на Набу (родната планета на Амидала) и да чака. Скоро кралицата се върнала на родния си свят. Мол отново се изправил срещу Куай-Гон Джин. Джедая обаче не бил сам. Заедно с Джин е и Оби-Уан Кеноби. Ситския лорд не се поколебал. Той смело се хвърлил в битка с двамата джедаи. Използвайки своя меч с двойно острие (приличащ на лазерна тояга) Мол успешно отблъсквал атаките на джедаите. Битката се провела в кралския дворец на град Тийд.

Когато джедаите се оказали разделени Мол ранил смъртоносно Куай-Гон. Кеноби атакува яростно и прерязал лазерния меч с двойно острие. Въпреки това ситския лорд блъснал Оби-Уан в дълбока дупка. Мол бутнал меча на Кеноби в дупката и зачакал невъоръжения джедай. Оби-Уан с помощта на Силата скочил и призовал меча на Джин. Мол е изненадан. Той не очаквал джедая да е въоръжен. Кеноби се възползва от неподготвеността на противника си и срязал ситския лорд.

Лицето на Мол добило яростно изражение когато смъртта го застигнала. Ситския лорд паднал в дупката, а тялото му се разпаднало на две.

Било въпрос на време Сидиъс да си намери нов ученик.

По време на своите мисии Мол използва най-различни инструменти и приспособления. Той има ситски сонди. Те имат прикриващо устройство и донасят сведения на Мол. Забракът има спидер. Спидерът няма оръжия и са му махнати страничните елементи, за да е по-бърз. В миналото Мол използвал и променен протоколен дроид С-3РХ. Дроидът служел за убиец.

Tags: , , , , ,

петък, май 21st, 2010 at 20:33 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.