RSS

Аск Аак

Акс Мо (представителя в сената от планетата Маластар преди Аск Аак) оставил тежко наследство. Маластар бил затънал в скандали и раздиран от вражди. Планетата страдала от борбата между граните и дъгяните (местното население на Маластар). Вследствие на тези противоречия Акс бил убит. Дъгянски активисти дори провалили тихото и мирно погребение на Мо.

След смъртта на Мо, Аск Аак заел неговото място. Аск има три очи. Аак е член на комитета на лоялистите. Членовете на комитета са решени да задържат цяла Старата република, за да не бъде разделена от сепаратистите. Аск е шокиран от убийството на Мо. Аак станал още по-яростен защитник на законопроекта за създаване на армия на Старата република.

Аск иска военно разрешаване на конфликта със сепаратистите. Когато се разбрало, че има войска от клонинги Аак препоръчал да я използват.

Аск разкритикувал джедаите и техните действия в началото на Войните на клонингите. Като един от по-активните членове на сената Аак изразява крайни позиции за това как трябва да се водят Войните на клонингите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.