RSS

Погъл Малкия

Погъл Малкия е роден в по-низша каста. Той обаче хвърлил цялата си енергия, за да стане водач на джионозианците. С всички средства Погъл се стреми да заеме поста ерцхерцог и да управлява планетата Джионозис. Той събрал свои съмишленици, за да свали от власт ерцхерцога Хадис (лидер на Джионозис). Заговорниците обаче не успели. Голяма част от тях били убити на джионозианската арена за екзекуции. Изглеждало, че Погъл никога няма да стане ерцхерцог. Черният господар на Сит Дарт Сидиъс обаче решил да помогне на Погъл. Сидъс изсипал много ресурси, за да подкрепи бунта на Погъл. След една година Хадис и неговите сили са победени. Погъл лично наблюдава как Хадис умрял от звяра аклей на арената за екзекуции.

След това новият ерцхерцог унищожил всички свои противници. Безпощадността на Погъл вдъхнала страх в неговите последователи. За благодарност Дарт Сидиъс поискал леярните на джионозианците да произвеждат бойни дроиди за предстоящата война със Старата република.

Погъл е лидер на голямата колония на Джионозис. Той живее в каменните катакомби на пустинния свят. Ерцхерцогът произвежда бойни дроиди за Техно съюза. Погъл лобира за сепаратистката кауза. Той е домакин на първата среща на сепаратистките лидери, която се провела на Джионозис. На тази среща е създадена Конфедерацията на Независимите Системи.

След пленяването на Оби-Уан Кеноби, Анакин Скайуокър и Падме Амидала, Погъл председателства съда срещу тях. Тримата са осъдени за шпионаж. Присъдата трябва да се изпълни веднага и то по джионозианските традиции. По време на изпълнението Погъл не очаквал никакви действия от страна на Старата република. Джионозианците били построили огромна армия и ерцхерцогът очаква, че тя ще може да се справи с всичко. В помощ на пленниците дошло подкрепление от джедаи. На арената за екзекуции пламнала яростна битка.

Погъл и останалите сепаратистки лидери отишли в подземен команден център. Те видели как дошла войска от клонинги. Клонингите били повече от тях и Погъл наредил на войниците си да се оттеглят в катакомбите.

Ерцхерцогът притежава свръх секретните планове за върховното оръжие, което джионозианците трябва да построят. Погъл дал плановете на граф Дуку. Графът напуснал Джионозис, за да занесе плановете на своя господар Дарт Сидиъс.

Погъл е член на сепаратисткия съвет. Съветът финансира и управлява Конфедерацията на Независимите Системи. Ръководители на съвета са граф Дуку и генерал Гривиъс. Ерцхерцогът е убит от Дарт Вейдър, защото Дарт Сидиъс вече нямал нужда от сепаратистите.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 23:38 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.