RSS

Шу Май

Шу Май е от расата госам. Родната планета на Шу се казва Кастел. На Кастел настъпила икономическа депресия. Госамците започнали да се избиват един друг за храна. Неочаквано Комерческата гилдия дошла и спасила госамците. Комерческата гилдия купила много имоти на Кастел и наляла много пари в икономиката на планетата. В същото време Комерческата гилдия превърнала госамците в роби.

Май лека полека се изкачва в йерархията на Комерческата гилдия. Шу станала шефка на имотните ресурси. Тя има възможност и иска да освободи госамците от робство. Май започнала да изкупува имоти на Кастел. Така Шу освободила много госамци. Май не иска нищо освен признателността на своята раса. Комерческата гилдия е впечатлена от размаха на Шу. Така Май станала шефка на Комерческата гилдия. След това Шу освободила всички госамци.

Май е безскрупулна, но внимава да не нарушава закона. Шу наела агенти, които предизвикали конфликт на планетата Ансион. Май се надява, че по този начин ще засили позициите на Комерческата гилдия на този свят. Джедаите обаче се намесили и разрешили конфликта.

Шу присъства на конференцията на Джионозис, където граф Дуку обявил създаването на Конфедерацията на Независимите Системи. Дуку прокламирал свобода на търговията.

Май била благоразумна и казала, че тайно ще подкрепи графа. Въпреки това паякоподобните бойни дроиди на Комерческата гилдия се включили в първата битка от Войните на клонингите.

По време на Войните на клонингите, Шу е членка на сепаратисткия съвет. Съветът финансира и управлява Конфедерацията на Независимите Системи. Ръководители на съвета са граф Дуку и генерал Гривиъс.

Май е убита от Дарт Вейдър, защото Дарт Сидиъс вече нямал нужда от сепаратистите.а

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.