RSS

Сан Хил

Сан Хил е роден на планетата Муунлинист (главният свят на Банкерския клан). Хил е председател на Банкерския клан. Когато се появило движението на сепаратистите Банкерския клан спечелил много богатства. Сан се включил в Конфедерацията на Независимите Системи, защото очаквал още по-големи печалби. Няколко седмици след началото на Войните на клонингите Хил отишъл на планетата Ааргау. Там Сан започнал да събира средства за Конфедерацията на Независимите Системи. Хил управлява търговските центрове на Ааргау. Сан прави сделки и с престъпници, за да увеличи богатствата на сепаратистите. Банкерският клан печелел от разрастващите се Войни на клонингите.

Когато силите на Старата република нападнали Муунлинист, Хил се върнал на родния си свят. Сан управлява дроидска армия от голяма командна кула. Хил е защитаван от огромна войска от дроиди и ловеца на глави Дърдж. Въпреки това войниците на Старата република пленили Сан. По-късно обаче Хил успял да избяга. Сан има блед тен и е мършав.

Хил е член на сепаратисткия съвет. Съветът финансира и управлява Конфедерацията на Независимите Системи. Ръководители на съвета са граф Дуку и генерал Гривиъс.

Сан бил убит от Дарт Вейдър, защото Дарт Сидиъс вече не се нуждаел от сепаратистите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.