RSS

Граф Дуку

Граф Дуку е известен майстор джедай обучаван от майстор джедай Йода. Когато Дуку е на тринадесет години той станал ученик на майстор джедай Там Кърулиан. Това разделило графа от Лориан Нод. Дуку е приятел на Лориан, а Нод също се обучава за джедай. Лориан обаче е своеволен и злонамерен. Той обвинил графа, че е откраднал ситски холокрон. Заради това лъжливо обвинение Нод е изгонен от джедайския храм. Това довело до дългогодишно съперничество между Дуку и Лориан.

С течение на времето графът станал един от най-добрите майстори джедай. Той решил много конфликти на различни планети. Освен това Дуку е сред най-добрите майстори на меча в джедайския орден. Заради тези качества графа е записан в архивите на джедаите като един от най-великите джедаи. Дуку е човек със забележителен характер и благородно родословие. Неговата наследствена титла е граф на Серено. Освен това Дуку има огромно богатство.

Действията на графа обаче често се разминават с решенията на джедайския съвет. Ученик на Дуку е Куай-Гон Джин. Джин възприел част от разбиранията на графа. Дуку вижда корупцията в Старата република и мисли, че джедаите отслабват, защото съвета на джедаите е корумпиран. Ето защо графа се оттеглил от ордена на джедаите.

След като напуснал джедайския орден Дуку бил в неизвестност близо десет години. В 5г. пр.Имп. графът сложил началото на сепаратисткото движение. Той произнесъл реч на планетата Раксус Прайм. В речта си Дуку обвинил сената и джедайския съвет в корупция. Графът казал, че в Старата република няма морал. Според Дуку демокрацията и идеалите в Старата република са мъртви. Графът започнал да обикаля от планета на планета и подстрекавал към отцепване от Старата република. Дуку привлякъл към сепаратисткото движение много светове.

Не е известно точно кога графът е преминал към тъмната страна на Силата. Предполага се, че още преди да напусне джедайския орден Дуку се е потопил в ситските познания. Изобилстват слухове, че графът се е запознал с ученията на ситите от ситски холокрон, който седи в джедайските архиви. След това не било трудно Дарт Сидиъс (Черен господар на Сит) окончателно да привлече Дуку на своя страна. По ситска традиция графа приел името Дарт Тиранъс. Той се свързал с ловеца на глави Джанго Фет. Тиранъс казал, че Фет ще е оригинала, от който ще се създаде армия от клонинги.

Дуку умело прикрива истинската си същност. Той се обявил за политически идеалист и засилил сепаратисткото движение. Сепаратистите искат да получат автономия от Старата република. Сепаратистите, които работят за графа създали много конфликти. В тяхното потушаване се намесили много джедаи. Съветът на джедаите не иска да повярва, че Дуку е способен да създаде тези конфликти. Джедайският съвет мисли, че джедайското обучение спира графа от такива действия.

В 3г. пр.Имп. Дуку се свързал с най-влиятелните шефове на корпорации в Галактиката, за да използва техните войски срещу Старата република. На планетата Джионозис графа създал Конфедерацията на Независимите Системи. Пет корпорации влезли в състава на новосформираната Конфедерация на Независимите Системи. Корпорациите са Комерческата гилдия, Търговската Федерация, Корпоративния алианс, Банкерския клан и Техно съюза. Групите обединили своите армии и създали най-голямата военна сила в Галактиката. Сепаратистите са готови за война. Дуку лично привлякъл на своя страна Асаж Вентрес и ловецът на глави Дърдж.

Рицарят джедай Оби-Уан Кеноби разкрил тайната среща на сепаратистките водачи. Той предупредил Старата република, но бил заловен от сепаратистите. Дуку се срещнал с Кеноби в подземията на Джионозис. Графа казал на Оби-Уан, че сената е под контрола на ситския лорд Дарт Сидиъс. Кеноби не повярвал на думите на Дуку. Графът помолил Оби-Уан да се присъедини към него и заедно да унищожат ситския лорд. Кеноби отхвърлил предложението.

Анакин Скайуокър и Падме Амидала дошли на Джионозис, за да освободят Оби-Уан. Те също са заловени и се присъединили към Кеноби. Дуку поставил тримата на арената за екзекуции. Те са спасени от дошлите джедаи.

Армията от дроиди на сепаратистите започнала битка с джедаите, а малко по-късно и с войската от клонинги на Старата република. Дуку се опитал да се измъкне, но е проследен от Анакин и Оби-Уан. В един тъмен хангар двамата джедаи предизвикали Дуку на дуел с лазерни мечове. Графът обаче ги победил и когато се канел да ги убие в хангара влязъл друг джедай.

Новопристигналият е майстор джедай Йода. Той се изправил срещу Дуку. Последвал титаничен сблъсък на уменията им в Силата, но графът не могъл да победи Йода. Нещата стигнали до дуел със светлинни мечове. Двамата майстори джедаи показали невероятна скорост и умения с лазерния меч. Дуку не могъл да се справи с Йода. За да се измъкне графа съборил една колона върху Анакин и Оби-Уан. Йода използвал Силата и спрял падащата колона. Той спасил джедаите, но Дуку успял да избяга.

Графът отишъл на планетата Корускант и се срещнал със своя господар Дарт Сидиъс. Дуку уведомил Сидиъс, че са стартирали Войните на клонингите. Когато започнали Войните на клонингите една от първите задачи на графа е да открие и използва древно ситско оръжие. Оръжието се нарича тъмния жътвар. Дуку няма централна база. Той само излъчва съобщенията си защото е лицето на сепаратистите. Харизмата на графа привлякла много планети към Конфедерацията на Независимите Системи и Войните на клонингите обхванали цялата Галактика.

В продължение на три години Войните на клонингите бушуват в Галактиката. Войските на Конфедерацията на Независимите Системи и армиите от клонинги на Старата република водели сражения на много планети. Командването на армиите от дроиди е поверено на генерал Гривиъс (смъртоносен киборг, който Дуку обучил в джедайското изкуство). Гривиъс може да използва четири светлинни меча при дуел с лазерни мечове.

В последната година от Войните на клонингите сепаратистите нанесли страшен удар на Старата република. Войските на Конфедерацията на Независимите Системи унищожили защитата на Корускант и отвлекли канцлер Палпатин.

Всъщност Палпатин е Дарт Сидиъс и отвличането е част от плана на ситския лорд за привличането на нов ученик. На борда на кораба на генерал Гривиъс, Дуку се сблъскал с Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър. Двамата джедаи дошли, за да спасят „пленения” канцлер. Дуку победил Кеноби и го блъснал със Силата. Вследствие на удара Оби-Уан изпаднал в безсъзнание. Скайуокър обаче се оказал по-силен от графа.

Анакин отрязал ръцете на Дуку и взел лазерния му меч. Графът паднал на колене пред Скайуокър, който държал два светлинни меча на гърлото му. Палпатин казал на Анакин да убие Дуку. Графът разбрал колко коварен е Дарт Сидиъс, но било късно. Скайуокър убил Дуку.

Tags: , , , ,

събота, май 22nd, 2010 at 23:32 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.