RSS

Клиг Ларз

Клиг Ларз е честен, добросърдечен и скромен фермер, който има ферма за влага на планетата Татуин. Фермата му се намира близо до Анкърхед. Когато Клиг отишъл до оживената космическа площадка на Мос Еспа, Ларз се влюбил в Шми Скайуокър. Шми е робиня на Уато.

Клиг откупил свободата на Шми и скоро след това я направил своя жена. Те живеели тихо и спокойно и се прехранвали от тежкия фермерски труд. Заедно с Клиг и Шми живеели Оуен (синът на Клиг от предишния му брак) и Беру (гаджето на Оуен).

Все пак спокойствието не продължило много дълго. Една сутрин Шми била отвлечена от пясъчни хора. Ядосан Клиг събрал всички фермери от околните ферми, за да търсят Шми. Тридесет души тръгнали да я търсят. Те обаче попаднали в засада на пясъчни хора. От тридесет души оцелели четирима. Клиг бил осакатен. Той загубил крака си в засадата. Въпреки неговата любов към Шми, Клиг не продължил търсенето заради своята рана. Той не можел да ходи, но се придвижвал с левитиращ стол.

Месец след трагедията джедая Анакин Скайуокър (синът на Шми) пристигнал във фермата. Той сънувал кошмари свързани с нещастие сполетяло майка му. Клиг казал на Анакин ужасната новина, но младият джедай отказал да приеме, че Шми е мъртва. Анакин се втурнал в необятната пустиня, за да намери майка си.

Джедаят се завърнал на следващата сутрин с тялото на Шми. В тиха погребална церемония Шми била погребана във фермата на Ларз. Клиг отдал последна почит към нея. Той произнесъл реч и казал, че Шми е най-любящият партньор, който някои мъж може да има.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.