RSS

Анакин Скайуокър

Анакин СкайуокърАнакин Скайуокър е роден в 22г. пр.Имп. Много загадки обграждат раждането на Анакин. Самият факт, че той няма баща е мистериозен. Шми Скайуокър (майката на Анакин) е забременяла изведнъж, износила го и го е родила. Някои мислят, че Анакин е дете създадено от Силата. Най-вероятна е теорията, че Скайуокър е създаден от Черния господар на Сит, Дарт Плегиъс. Дарт Плегиъс може да контролира мидихлорините и да създава живот. Необикновеното зачеване на Анакин предопределило, че той ще бъде специален. Скайокър е оставил дълбока следа в историята на Галактиката. Анакин и Шми живеят на планетата Татуин. Когато Скайуокър е бебе той и Шми са собственост на Гърдула Хътянката. Тя загубила на хазарт и ги продала на безскрупулния тойдариянец Уато. Уато е търговец на части. По време на службата си при Уато, Анакин получил полезни умения в техниката и механиката. Скайуокър си спечелил репутацията на човек, който може да поправи всичко. Той е много добър в техниката. Когато е на девет години Анакин сглобил, от стари части, работещ протоколен дроид (Трипио). Дроидът трябва да помага на майка му.

Скайуокър е самоотвержено и добро дете не е алчен и користен. В Анакин няма никакво зло. Но той е с неспокоен дух. Когато адреналина на Скайокър се повишавал той ставал много агресивен. Анакин често рискува собственото си благополучие, за да помага на тези, които са в беда без да се интересува от последствията. Когато бил на пет години Скайуокър изкачил една дюна, на която има банти. Той изгонил бантите и по този начин ги спасил от ловци, които искали да ги убият. По време на катеренето Анакин на няколко пъти се строполявал от изтощение, но упорствал в усилията си да спаси животните. Няколко години по-късно Скайуокър освободил духовните деца пленени в крепостта на Гърдула Хътянката. Дори опасността да разяри дъгянина Себулба не спряла Анакин. Скайуокър предпочел да се изправи пред разгневения Себулба отколкото духовните деца да останат роби в крепостта на Гърдула. По време на една търговска сделка с джавасите състояла се на стръмнината Мочот, Скайуокър преминал през териториите на опасните пясъчни хора. На връщане от Мочот, Анакин срещнал ранен пясъчен човек. Въпреки че хората не обичат пясъчните хора Скайуокър помогнал на ранения.

Страстта на Анакин са състезанията с шейни. Скайуокър е единствения човек, за който се знае, че може да удържи на скоростта на шейните. Малкия размер на Анакин му позволява да стои в тънката пилотска кабина, а неговите свръхчовешки рефлекси позволяват на Скайуокър да се конкурира с другите създания, които са по-пригодени за този спорт. Рефлексите на Скайуокър са продукт на Силата. Момчето може да вижда събитията преди те да се случат и да реагира навреме.

Любовта на Анакин към състезанията била забелязана от Уато. Тойдорианецът му дал да изпробва неговата състезателна шейна. Момчето показало изключителни пилотски умения. Уато усетил, че Анакин може да му донесе печалба. Тойдариянецът не подозира, че Скайуокър тайно си изгражда собствена шейна. В крайна сметка тази тайно построена шейна донесла свободата на Анакин. Силата на Скайуокър и таланта му на състезател са причината той да пресече пътя си с майстор джедай Куай-Гон Джин. Освен него момчето срещнало и кралица Падме Амидала (младата владетелка на Набу).

За да спечели нужните части за поправка на кораба им момчето се включило в състезание с шейни. Талантът на Анакин се изправил срещу хитростта на състезателя Себулба. Момчето победило коварния си противник. Скайуокър спечелил не само състезанието и нужните части за кораба, но и свободата си. Анакин привлякъл вниманието и признателността на Амидала. Скайуокър разбрал, че въпреки разликата във възрастта между него и Падме (кралицата е на четиринадесет, а Анакин на девет години) някой ден двамата ще се оженят.

За съжаление Анакин не успял да освободи майка си от робство. Куай-Гон усетил невероятната сила в момчето, а кръвта на Скайуокър има рекорден брой мидихлорини. Затова Джин решава да вземе Анакин със себе си и да го обучи за джедай. За нещастие момчето трябва да се раздели с майка си. Въпреки че го очаква нов, изпълнен с приключения живот мислите на Скайуокър се връщат към Шми.

Куай-Гон вярва, че Анакин е Избрания, за който се говори в древно джедайско пророчество. Според пророчеството Избрания ще донесе баланс в Силата. Съветът на джедаите усеща дисбаланса в Силата, но не е съгласен Анакин да бъде обучаван за джедай. Според джедайския съвет бъдещето на момчето е много несигурно, освен това Скайуокър е твърде стар.

След това Анакин, Амидала, Куай-Гон и Оби-Уан отишли на Набу. Там Скайуокър пилотира изтребител и унищожил главния кораб на Търговската Федерация. Това променило решението на джедайския съвет и Йода разрешава на Кеноби да вземе Анакин за свой ученик.

През следващите десет години между Кеноби и Скайуокър се създала силна връзка. Под внимателния надзор на Оби-Уан, Анакин се превърнал в много силен и полезен младеж, но действа импулсивно и има желание за приключения. Непредсказуемите действия на Скайуокър често преминават границата на търпението дори на Кеноби, но двамата са близки приятели. В много отношения Анакин гледа на Оби-Уан като на баща.

След като изпълнил няколко задачи за джедайския орден уменията и способностите на Скайуокър нараснали и били оценени високо от джедайския съвет. Тази висока оценка подхранила нетърпението и безразсъдството на Анакин. Скайуокър често напуска спокойните коридори на джедайския храм. За да задоволи нуждата си от високи скорости Скайуокър отива да лети в инфраструктурата на планетата Корускант. Там той кара бързо около системите за отпадъци. По време на тези пилотирания Анакин често рискува живота си.

Скайуокър често сънува кошмари. В сънищата си той виждал ужасни бъдещи събития. Оби-Уан посъветвал момчето да не се страхува и да използва Силата, за да контролира чувствата си. Въпреки че е могъщ в Силата, Скайуокър трудно овладява своите чувства. Много джедаи се опасяват, че Анакин няма да може да контролира мощта си.

Докато е на мисия, за да търси изчезнал джедай на планетата Зонама Секот, Скайуокър е предизвикан от убиеца Ке Дайв. Анакин не овладял своите чувства и убил Ке Дайв. Това е първият живот, който Скайуокър отнел като използвал Силата. Оттогава в решителни моменти неговите чувства се обърквали.

Когато е на тринадесет години Анакин отишъл в ледените пещери на планетата Илум. Там той извършил важен ритуал. В една пещера пропита със Силата, Анакин получил видение. Той видял трудещата се Шми и мъртвия ситски лорд Дарт Мол. Кошмарите сковали Скайуокър. Въпреки тях Анакин събрал кристали от пещерата, за да си направи светлинен меч.

Малко след това Скайуокър бил хванат от пирата Крайн. Пиратът поробил Анакин. Скайуокър работел във фабрика за преработка на подправка. В същото време Сири Тачи оглавила робско въстание срещу пирата. По време на въстанието Анакин убил Крайн.

В 5г. пр.Имп. се появило движението на сепаратистите. Тогава Скайуокър и Кеноби били на дипломатическа мисия на планетата Ансион. Там те работели заедно с рицарката джедай Барис Оффе. Джедаите успели да убедят жителите на градовете да сключат мир с номадите.

В 3г. пр.Имп. Скайуокър и Кеноби са избрани да защитават Падме. Амидала е сенатор от Набу. Предполага се, че сепаратистите искат да убият Падме. Скайуокър и Амидала се виждат за пръв път от десет години. Независимо от дългата раздяла Анакин си мислел за Падме всеки ден. Амидала обаче изглежда равнодушна и отдадена на задачите си. Скайуокър решил да преодолее нейната резервираност. Въпреки че той като джедай е обучаван да владее емоциите си, мислите на Анакин почти винаги се въртели около Падме и майка му. Скайуокър не овладял контрола, който е нужен, за да си част от ордена на джедаите.

Когато Анакин е избран да ескортира Амидала до Набу той се надява, че ще овладее емоциите си. Съвета на джедаите смята, че убийците няма да могат да убият Падме на нейната родна планета. В спокойната и красива атмосфера на Набу приятелството и емоциите между Скайуокър и Амидала се задълбочили.

Падме се сблъскала с нарастващите си чувства към Анакин. Тя обаче мисли прагматично. Амидала знае, че Скайуокър има задължения към джедайския орден, а тя към Старата република. Следователно няма възможност да са заедно.

Една нощ Анакин сънува кошмар. Сънят показва, че майка му (Шми) е в опасност. Нарушавайки строгите разпоредби на Оби-Уан, Скайуокър напуснал Набу и отишъл на Татуин, за да потърси Шми. Падме го придружила до Мос Еспа. Там Анакин открил, че майка му е откупена и освободена от фермера Клиг Ларз. При посещението си в къщата на Ларз, Скайуокър научил, че майка му от един месец е отвлечена от пясъчните хора.

Анакин претърсил пустинята и открил Шми в един лагер на пясъчните хора. Той се промъква до колибата, в която е затворена майка му. След това Скайуокър освобождава Шми. Майката на Анакин обаче е много изтощена. Тя умира в ръцете на сина си. Тази смърт потресла Скайуокър. Неговите емоции излезли извън контрол. Анакин е обзет от черен гняв. Воден от гнева си той излязъл от колибата с лазерния си меч и избил всички мъже, жени и деца в лагера.

Анакин се върнал във фермата на Ларз с тялото на майка си. Той разказал на Падме какво се е случило. Скайуокър е разочарован от постъпката си, а освен това се обвинява заради невъзможността да спаси Шми. Амидала му помогнала с каквото може.

Шми е погребана във фермата на Ларз. На кратката погребална церемония Анакин обещал, че никога няма да разочарова майка си. Той знаел, че един ден ще е достатъчно силен, за да не разочарова хората, които обича. Може би дори ще спасява хората от смъртта.

След това Скайуокър и Падме отпътували за планетата Джионозис. На този свят сепаратистите създали Конфедерацията на Независимите Системи. Освен това сепаратистките сили заловили Оби-Уан. Анакин се опитал да го освободи. Той и Амидала се промъкнали в една фабрика за дроиди, но са хванати от сепаратистките войски. Анакин и Падме се присъединили към Кеноби на арената за екзекуции. Изправена пред заплахата да умре Амидала признала на Скайуокър, че го обича.

Джедаите и Падме се измъкнали от опасните зверове пуснати срещу тях. Екзекуцията е прекъсната когато дошли силите на джедаите. Започнала първата битка от Войните на клонингите.

Оби-Уан и Анакин се опитали да спрат, преминалия на тъмната страна на Силата и водач на сепаратистите, граф Дуку. В един скрит хангар двамата се изправили срещу Дуку. Кеноби искал да действат заедно, но Скайуокър не го послушал и се втурнал в атака сам. Графа го спрял със светкавици и Анакин бил зашеметен.

Оби-Уан е принуден сам да се изправи срещу Дуку. Графа е по-силен. Той наранил Кеноби и бил готов да му нанесе смъртоносен удар, но Анакин се съвзел, скочил и го спрял. Дуку и Скайуокър започнали дуел, но графа се оказал твърде силен дори за Анакин. Дуку победил Скайуокър и му отрязал ръката. Само появата на майстор джедай Йода спасила ранените джедаи.

След като ръката на Анакин е заменена с механична, той отвел Амидала на Набу. Там те тайно се оженили в присъствието на Арту и Трипио за свидетели.

Скайуокър си мислел, че обучението му за джедай е трудно, но Войните на клонингите се оказали още по-голямо предизвикателство. От много векове Старата република не се била изправяла пред такава опасност. По време на Войните на клонингите, Анакин се превърнал в истински мъж.

Войните на клонингите са звезден миг за Скайуокър. Докато те бушуват подвизите на Анакин станали легендарни. Скайуокър е изключителен пилот на изтребител. Анакин променил обичайния изтребител Делта седем и го направил изключителен боен кораб. Докато пилотира Скайуокър затвърдил своите умения и репутацията си. Анакин изпълнил много мисии с изтребителя си. Най-известните били на Камино, Баламак и Виружанси.

По време на битката на планетата Муунлинист, Анакин командва космическите сили, които нападнали планетата. Светът е столица на Банкерския клан, който е един от участниците в Конфедерацията на Независимите Системи. Изключителните пилотски и лидерски умения помогнали на Анакин и неговите пилоти да вземат предимство в битката срещу сепаратистките сили. По време на космическата битка Скайуокър забелязал един изтребител, който не се пилотира от дроид. Анакин решил да го унищожи, но изтребителят се отдалечил от битката.

Въпреки многобройните предупреждения на Кеноби, Скайуокър изоставил командването на космическите сили и започнал да преследва вражеския изтребител. Гонитбата отвела Анакин до луната Явин IV. Скайуокър кацнал в джунглата, за да търси пилота на изтребителя. Там Анакин се сблъскал с Асаж Вентрес. Те започнали дуел. Двубоя отвел Вентрес и Скайуокър до древни ситски храмове. По време на дуела Анакин се разгневил. Благодарение на гнева си Анакин победил Асаж. Това обаче доближило Скайуокър до тъмната страна на Силата.

По време на Войните на клонингите, Анакин и Оби-Уан рядко се разделяли. Те са чудесен екип. Двамата се сражавали на много бойни полета. Майстор джедай Кеноби е генерал, а Скайуокър е негов заместник. Впечатлен от уменията на Анакин джедайският съвет го провъзгласил за рицар джедай. Освен това на Скайуокър е даден чин генерал и той командва войска от клонинги. Войската е петстотин и първи легион, а верен помощник на Анакин е капитан Рекс. Двамата превърнали легиона в ударната част на много кампании. Анакин бързо научил, че понякога добре подбраната дума е по-добра от битката със светлинен меч. Скайуокър напълно се доверява на своите инстинкти и благодарение на своята находчивост се измъквал и от най-критичните ситуации. Самоувереността на Анакин е най-голямото му предимство, но и най-голямата му слабост. Често чувствата на Анакин му носят неприятности. Скайуокър винаги рискува. Тази негова страст към риска води до опасни ситуации, които изискват безкомпромисни решения. Когато се чуло, че Оби-Уан е убит на дъждовната планета Джабийм, Анакин поел командването на неговите войски. По време на една битка Скайуокър получил съобщение от канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Канцлерът иска Анакин лично да наблюдава евакуацията от Джабийм.

Въпреки че тази заповед натъжила Скайуокър той трябва да се подчини. Евакуацията от Джабийм е странен ход, но Палпатин решил да остави местните сили сами да се справят със сепаратистите. Капитан Джил Мун (местният водач на привържениците на Старата република) проклел джедаите и искал да убие Анакин. Капитанът извадил бластера си, но чрез Силата, Скайуокър го усетил. Анакин с помощта на Силата започнал да задушава Джил. Това действие сякаш дошло отвътре на Скайуокър. Анакин се ужасил от себе си защото въобще не възнамерявал да използва Силата по този начин.

След евакуацията на Джабийм, Скайуокър отишъл в медицинските центрове на Ню Холстис. Там Анакин се срещнал с Шарад Хет. Хет е майстор джедай и почитател на културата на пясъчните хора. Скайуокър много мрази пясъчните хора защото те убили майка му. Анакин е в дълбок вътрешен конфликт когато се съюзил с Шарад, за да изпълнят мисия на Аргонар. Понеже не може да излее омразата си над Хет, Скайуокър изсипал гнева си върху група юземи. Заслепен от гняв Анакин отъждествил юземите с пясъчните хора. Той избил юземите. Хет се притеснил от действията на Скайуокър.

Когато се успокоил Анакин разбрал за грешката си. Скайуокър иска Хет да го запомни като джедай и негов другар. За да не остане Шарад с впечатлението, че Анакин е някакъв звяр и убиец Скайуокър разказал на Хет какво се е случило с Шми. Шарад обещал, че ще запази разказа и действията на Анакин в тайна.

Войните на клонингите направили Анакин мъж, но увеличили и гордостта му. За Скайуокър става все по-трудно да следва джедайските правила. Освен това част от правилата започват да не се спазват заради Войните на клонингите. Когато може Анакин пише писма до Падме защото я вижда много рядко.

Голямата разлика между Скайуокър и джедаите е в това, че джедаите не търсят битки и приключения. Анакин намира битките за вълнуващи и живее само за тях. Невероятните му умения в Силата стават все по-големи. Скайуокър е този, който в много случаи превръща поражението в победа. Мисиите на Анакин и Оби-Уан на различни външни светове, особено на планетата Като Неймодиа затвърдили репутацията на двамата и ги превърнали в легенда. В Галактиката се разказвали подвизите на двамата герои (Оби-Уан и Анакин). Скайуокър си спечелил името на „безстрашен” герой. Той станал знаменитост, но някои джедаи не са доволни от такава показност.

Характера и емоциите на Анакин често водят до конфликти с джедайския съвет. Много от джедаите виждат в Скайуокър неконтролируем джедай, но с невероятен талант. За да научи Анакин на по-голяма отговорност Йода решил да му даде ученик (падуан). Ученичката на Скайуокър е четиринадесет годишната Асока Тано. Двамата не били много подходящи един за друг, но впоследствие Анакин и Асока се сработили. Надеждите на Йода, че след като има ученичка Скайуокър ще стане по-отговорен не се оправдали. Йода се чуди как да направи Анакин по-отговорен. Освен това Йода се пита дали младата Асока ще научи на отговорност Анакин или Скайуокър ще научи Тано да бъде безразсъдна. В същото време сепаратистите продължават да атакуват и Войните на клонингите обхващат нови планети. Анакин не може да се отърве от мислите, които го завладели вечерта когато бил в лагера на пясъчните хора. Той не можел да сподели с Оби-Уан тази случка. Анакин знае, че този начин на действие му дава повече сила, но може да го отведе към тъмната страна на Силата.

Скайуокър с удоволствие споделял опасенията си с канцлер Палпатин. Анакин мисли, че канцлера е единствения, който не иска нищо от него. Палпатин не го моли за помощ, а просто се възхищава от действията на Скайуокър.

Другата болка на Анакин е отдалечеността от съпругата му. Седмици и месеци наред Скайуокър не може да види Падме. Като сенатор Амидала следи битките от близо. Обсадата на външните светове се отразила зле на връзката между Скайуокър и Падме. Пет месеца Анакин и Амидала не могли да се видят и чуят. В последната година от Войните на клонингите до Скайуокър достигнала ужасна вест.

Анакин и Оби-Уан се намират във външните светове когато дошла новината, че Корускант е нападнат. Сепаратистките войски (водени от генерал Гривиъс) успели да кацнат на планетата. Те отвлекли Палпатин. Оби-Уан и Анакин отишли на Корускант, за да помогнат. Те проникнали в кораба на Гривиъс. На кораба Кеноби и Скайуокър открили канцлера и се сблъскали с Дуку.

В последвалата битка с лазерни мечове Оби-Уан е зашеметен от графа и изпаднал в несвяст. Анакин продължил да се бие с Дуку. Скайуокър отрязал ръцете на графа и Дуку останал беззащитен. По заповед на Палпатин, Анакин обезглавил Дуку. Самият Скайуокър не одобрил това действие, но усетил, че става по-силен след като го направил. Канцлерът се опитал да убеди Анакин, че така трябва да стане, защото Дуку е твърде силен, за да бъде оставен жив.

Кеноби, Скайуокър и Палпатин се опитали да се измъкнат, но са заловени от дроидите на Гривиъс. Анакин препоръчал търпеливо да изчакат. Той е убеден в способностите на своя астромеханичен дроид Арту Диту. Скайуокър изчакал Арту да се намеси. Намесата на Диту позволила на Анакин и Оби-Уан да се освободят от стражите и да си вземат оръжията.

Гривиъс се измъкнал, а кораба се оказал повреден. Гравитацията на планетата привличала кораба и той навлязъл в атмосферата на Корускант. Анакин успял да приземи кораба. Още веднъж Скайуокър извършил подвиг. Той освободил Палпатин, убил Дуку и успешно се завърнал.

Най-накрая Анакин се върнал на Корускант и може отново да бъде с Падме. Амидала казала на съпруга си, че е бременна. При тези обстоятелства двамата се чудели как ще опазят в тайна връзката си. Скоро Анакин отново е застигнат от кошмари. Според Скайуокър кошмарите са пророчество. Той сънувал, че Падме умира по време на раждане.

Анакин се оказал и в центъра на политическата борба между канцлера и джедайския съвет. По време на Войните на клонингите канцлера съсредоточил много власт в ръцете си. Част от джедайския съвет гледа с недоверие действията на Палпатин. Те подозират, че канцлера ще се опита да закрие съвета на джедаите.

Палпатин решил да се възползва от приятелството си с Анакин. Канцлерът изпратил Скайуокър като свой представител в джедайския съвет. Съвета на джедаите никога досега не позволявал външна намеса в делата си. Този път обаче джедаите от съвета имат план. Те искат да използват Анакин, за да следят действията на Палпатин. Оби-Уан предал решението на джедайския съвет на Скайуокър. Въпреки че е вбесен от действията на джедайския съвет (защото съвета на джедаите не дал на Скайуокър титлата майстор) Анакин се съгласил да шпионира канцлера. Дълбоко в себе си Скайуокър вярва, че е най-силния джедай. Анакин мисли, че джедайския съвет се страхува от силата му. Палпатин също внушава на Скайуокър такива мисли.

Когато Анакин е най-объркан канцлерът разкрил истинската си същност. Палпатин разговарял със Скайуокър в галактическата опера. Там канцлерът разказал ситската легенда за Дарт Плегиъс наричан Мъдрия. Палпатин обяснил, че Плегиъс имал способности описвани като неестествени. Като древен алхимик Плегиъс можел да извлича живот от мидихлорините, за да създаде нов живот или да причини нечия смърт. Това било сила, с която разполагат само ситите. Анакин, който търси начин да избегне смъртта на Падме внимателно слушал.

Заради знанията, които Палпатин има Скайуокър разбрал, че канцлера е ситския лорд Дарт Сидиъс. Палпатин не казал нищо, но предложил на Анакин силата и знанията на ситите. Палпатин казал на Скайуокър, че само тъмната страна на Силата ще му помогне.

Анакин предал събраната информация на Мейс Уинду. По този начин Скайуокър спечелил доверието на Мейс. Уинду с още трима джедаи решил да арестува канцлера. Анакин предложил да отиде с тях. Мейс отказал и изпратил Скайуокър в залата на съвета. Там Анакин останал с обърканите си мисли. Палпатин се вмъкнал в съзнанието му. Канцлерът казал, че ако го убият няма да има кой да спаси Падме от смъртта. Скайуокър заключил, че Палпатин е единствения, който може да спаси Амидала. Анакин се втурнал към офиса на канцлера. Когато стигнал там Скайуокър видял Уинду с насочен меч срещу беззащитния Палпатин. Канцлерът помолил Анакин за помощ и нарекъл Мейс предател. Палпатин започнал да изстрелва светкавици към Уинду. Мейс отблъснал светкавиците с меча си и обвинил канцлера в предателство. Палпатин спрял да изстрелва светкавици и Уинду решил да го убие.

Анакин включил лазерния си меч и отрязал ръката на Уинду. Палпатин изпратил нови светкавици към Мейс. Светкавиците ударили Уинду и го изхвърлили през счупения прозорец.

След смъртта на Мейс, Анакин преминал на тъмната страна на Силата. Скайуокър коленичил пред Палпатин. Анакин обявил, че ще следва учението на ситите. Канцлерът дал на Скайуокър името Дарт Вейдър. След това Палпатин изпратил Вейдър да убие всички джедаи в джедайския храм.

В тази ужасна нощ Вейдър станал бич за джедаите. Той повел отряд клонинги към джедайския храм. Вейдър и клонингите избили всички вътре. Скайуокър убил дори децата в храма.

Анакин вече не съществувал. Думите на приятелите му и на Падме не могли да го върнат от тъмната страна на Силата. Вейдър отишъл на планетата Мустафар и избил сепаратистките лидери. Оби-Уан се опитал да спре Вейдър. Двамата започнали дуел. По време на битката Анакин е ранен и обезобразен, но останал жив. В същото време Палпатин се провъзгласил за император.

На Вейдър са сложени кибернетични заместители. За да може да диша му е поставена дихателна маска. Изглежда, че Анакин Скайуокър е умрял завинаги. Дарт Вейдър се превърнал в основен крепител на режима на Палпатин. Над двадесет години Вейдър тероризира Галактиката.

Оби-Уан започнал да обучава Люк Скайуокър (сина на Анакин) за джедай. Люк се опитал да откъсне баща си от тъмната страна на Силата. В 22г. (по време на битката на Ендор) Люк и Вейдър започнали дуел на борда на втората Звезда на смъртта. Люк победил, но отказал да убие баща си. Императорът се разгневил и започнал да измъчва Люк със светкавици. Тези мъчения събудили духа на Анакин, който живеел в Дарт Вейдър. Анакин сграбчил Палпатин. Част от светкавиците ранили смъртоносно Вейдър. Въпреки това Анакин хвърлил императора в реакторната шахта на втората Звезда на смъртта.

Вейдър помолил Люк да му свали маската. Когато Люк я махнал Анакин за пръв и последен път видял сина си със собствените си очи. След това Анакин издъхнал. Той обаче открил духовете на Оби-Уан и Йода, които го чакали. Чрез своето състрадание и самоотверженост Анакин открил тайно познание. Познанието позволило на Анакин да запази своята самоличност след смъртта. Той се появил като дух заедно с духовете на Оби-Уан Кеноби и Йода. Те били видени от Люк.

Tags: , , ,

петък, май 21st, 2010 at 19:21 • ГероиRSS 2.0 feed • leave a response or trackback

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.