RSS

Джанго Фет

Джанго Фет е син на обикновени фермери. Когато бил малък той останал сирак защото родителите му са убити от мародери. Когато станал на десет години Джанго е взет от Джейстър Миръл. Миръл въвел Фет в суровия живот на наемниците. Джанго попаднал между сурови войни, които могат да оцелеят при ужасни условия. Въпреки че мандалорианците са унищожени от джедаите Фет носи мандалорианска броня.

Годините на тренировки и обучение превърнали Джанго в най-добрия ловец на глави в Галактиката. Независимо от това дали трябва да убие или залови някого Фет винаги изпълнява поръчката. Дори мощната престъпна организация Черно слънце се страхува от Джанго. Фет предпочита да работи сам. Когато е необходимо обаче Джанго наема убийцата Зам Уезъл. Двамата работят добре заедно защото техните таланти се допълват. Зам и Фет участват в търсенето на рядък артефакт от Силот. Артефактът дава на притежателя си голяма сила.

Джанго е професионален стрелец и майстор на ръкопашния бой. Той е защитен от брониран костюм, който скрива белязаното му лице и татуираните ръце. Фет има богат арсенал от оръжия като остриета на китката, два бластерни пистолета, примка и други по-специални оръжия.

По време на битка Джанго използва ракетна раница, за да е по-бърз и по-нависоко от противника си. От раницата може да се изстреля ракета. За дълги пътувания Фет използва кораба си „Роб I”.

В 13г. пр.Имп. мъж на име Тиранъс се срещнал с Джанго на луните на Богден. Тиранъс предложил на Фет да стане прототип на армия от клонинги. Освен голямата парична сума Джанго поискал непроменен клонинг. За разлика от другите клонинги този нямало да се подлага на ускоряване на растежа и промени в характера. Тиранъс се съгласил и изпратил Фет на планетата Камино където са най-добрите производители на клонинги.

Каминоанците (жителите на Камино) осигурили на Джанго стая в херметичния град Типока Сити. Фет зарязал работата си като ловец на глави. Той се концентрирал върху обучението на своя „син” (неговото клонингово копие, което нарекъл Боба). Джанго знае какво е да израснеш без родители. Ето защо той отделя голямо внимание на „сина” си. Фет иска да прекарва колкото се може повече време с Боба. Все пак ако парите са добри и си заслужава риска Джанго облича бронята си и отива да изпълни някоя поръчка. Докато служи на Тиранъс, Джанго получил такава поръчка от Нют Гънрей (вицекраля на Търговската Федерация).

Нют иска да убие сенатор Падме Амидала. Фет възложил задачата на убийцата Зам Уезъл. Той дал на Везел отровни кохуни, за да убие сенаторката.

За нещастие на Джанго, Зам се провалила. Двама джедаи започнали да разследват случая. За да не бъде открит Фет изстрелял каминоанска саблестрела и убил Зам. Ловецът на глави предполага, че това оръжие е неизвестно на джедаите и те няма как да стигнат до него. Оби-Уан Кеноби (единия от джедаите), обаче има големи връзки в подземния свят. Той разбрал какъв е произходът на стрелата и се насочил към Камино.

Когато пристигнал на планетата Оби-Уан научил за съществуването на армията от клонинги. Той се срещнал с Джанго и двамата провели разговор. Фет решил да избяга. Той наредил на Боба да приготви кораба.

Кеноби получил заповед от джедайския съвет да отведе ловеца на глави на Корускант. Джедаят се опитал да изпълни нареждането, но Джанго започва ръкопашен бой с Оби-Уан. Двубоят се провел на платформата за кацане на град Типока Сити. Накрая Фет избягал на кораба си „Роб I” и заедно със „сина” си отпътувал за планетата Джионозис.

Докато пътуват нататък Джанго разбрал, че има проследяващо устройство прилепено за кораба му. Освен това ловецът на глави видял, че го преследва изтребител. В изтребителя е Кеноби. Въпреки атаките с лазерни оръдия и ракети от страна на „Роб I” Оби-Уан оцелял и успял да проследи двамата Фет до повърхността на планетата.

Джионозис се оказал главната крепост на сепаратистите и Кеноби докладвал на джедайския съвет. Оби-Уан обаче е заловен. Той заедно с дошлите му на помощ Анакин Скайуокър и Падме Амидала трябва да бъдат екзекутирани. Те успели да избегнат смъртта защото на арената за екзекуции дошло подкрепление от джедаи.

Задачата на Джанго е да защитава лорд Тиранъс. Ловецът на глави се включил в битката и убил един джедай. Срещу Фет обаче се изправил майстор джедай Мейс Уинду. Уинду не само отблъснал с меча си изстрелите на Джанго, но и отрязал главата на Фет. Каската от бойния костюм на ловеца на глави се търкулнала на арената и била вдигната от Боба Фет.

Tags: ,

събота, май 22nd, 2010 at 17:35 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.