RSS

Джокаста Ну

Джокаста Ну е шеф на архивите повече от тридесет години. Тя заела този пост след като десет години била член на джедайския съвет. Нейните шарени роби носят символи, които показват страст за познание и обучение. Джокаста е крехка стара жена с болнав вид. Тя е отзивчива, но има твърд характер. Въпреки че вече не е войн Ну носи своя светлинен меч като спомен за дните когато си е служела с него. Когато джедай отива на мисия той първо се отбива при Джукаста. Шефката на архивите му дава кратка информация за мястото, което джедаят ще посети.

В миналото Джокаста работела като археолог. Докато работи като археолог Ну открила джедая Джерек Кнайтуд. Тя обучила Джерек да стане библиотекар. Олий Старстоун е друг джедай обучен от Джокаста.

По времето когато Оби-Уан Кеноби търси сведения за убиеца на Падме Амидала, Ну споделила информация за граф Дуку (бивш джедай, който е много уважаван от всички). Джокаста не вярва, че планетата Камино, която Оби-Уан търси съществува. Когато светът не се появил в джедайските архиви Ну заключила, че тази планета не съществува. Джокаста не вярва, че информацията за Камино може да бъде изтрита от джедайските архиви.

След като станало ясно, че Камино съществува Ну провела собствено разследване. Джокаста установила, че планетата е изтрита от джедайските архиви от граф Дуку.

Когато избухнали Войните на клонингите, Ну продължава да отговаря за архивите. Тя станала още по-внимателна защото разбрала, че сведения от архивите могат да бъдат изтрити. Джокаста решила на всяка цена да опази тайните и познанията на джедаите. По това време Ну има нов ученик. Това е Джин-Ло Рейс. Рейс прекарал дълги нощи в джедайските архиви. Там той научил много за древните джедаи. Когато Дарт Вейдър и клонингите нападнали джедайския храм Джокаста дала на Джин-Ло карта на планетата Корускант. Благодарение на картата Рейс се измъкнал от джедайския храм. По-късно Джин-Ло създал тайно джедайско общество наречено Агентите на Осус. Ну е убита от Вейдър.

Tags: ,

събота, май 22nd, 2010 at 17:31 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.