RSS

Декстър Джетсър

В миналото Декстър Джетсър работел с най-различни банди, които снабдявал с огнестрелни оръжия. Докато работи с бандите Декстър натрупал богат житейски опит и пари. След това Джетсър решил да започне живота си на чисто. С парите, които има Декстър си отворил малко заведение и се отдал на спокойния живот на готвач.

За пръв път Джетсър срещнал Оби-Уан Кеноби на Орд Сигат (миньорски свят намиращ се във външните светове). Тогава Декстър е контрабандист на оръжие и гангстер. Въпреки това младия Оби-Уан харесал Джетсър. После Декстър отворил оръжеен магазин на станцията Оугланд Транзит. Там Джетсър снабдявал с оръжие наемниците и ловците на глави. Когато станцията била нападната Декстър избягал и започнал нов живот на планетата Корускант.

На Корускант, Джетсър отворил малко заведение. Някои биха казали, че Декстър е лекомислен и чревоугодник. Всъщност едрия, широкоплещест и с четири ръце извънземен е добър готвач.  Много от посетителите знаят, че Декстър не прави само вкусна храна, но и е източник на информация. От Джетсър може да се получат сведения по много въпроси. Той е стар приятел на джедая Оби-Уан Кеноби. Когато Оби-Уан не могъл да открие, в джедайските архиви, сведения за едно екзотично оръжие джедая се обърнал за помощ към Декстър. Кеноби очаква, че Джетсър ще разпознае оръжието.

Декстър оправдал очакванията на джедая. Джетсър казал, че оръжието е каминоанска саблестрела. Декстър информирал Оби-Уан за точното местоположение на планетата Камино (дванадесет парсека южно от пръстените на Риши). Освен това Джетсър казал на Кеноби и за каминоанците (населението на Камино). Декстър съобщил, че каминоанците са най-добрите майстори в клонирането. Джетсър предупредил, че каминоанците не обичат чужденците, но са гостоприемни към тези, които имат пари.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 17:25 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.