RSS

Зам Уезъл

Зам Уезъл е ловец на глави. Тя е клаудитка и може да променя външния си вид. Заради тази възможност Уезъл по-лесно изпълнява поръчките. Зам крие своето истинско лице зад черен воал. Обикновено Уезъл изглежда като красива човешка жена. Зам използва бластерен пистолет и дълга карабина, която има снайпер. Уезъл е облечена в червен костюм и плетена броня.

Зам подобрила своите умения защото се е обучавала в ордена на золанските рицари. Тя достигнала трета степен в бойното изкуство мабари. След това Уезъл избягала от Денон (планетата където живеят золанските рицари). Зам работи в големите търговски градове. Там тя е охранител. А след това станала и шеф на охрана. Понеже иска повече пари Уезъл продължила да работи и като ловец на глави.

Зам е бърза, неуморима и гъвкава. Тя използва преимуществото на по-усъвършенстваната си екипировка и аксесоари, за да проследи жертвата си. Уезъл не би се спряла пред нищо, за да изпълни поставената задача. Зам има толкова много успешно изпълнени поръчки, че за нея се носят легенди. Обикновено Уезъл работи сама. Понякога Зам работи с ловеца на глави Джанго Фет. Зам срещнала Джанго на Уво IV.  По това време Уезъл искала да залови контрабандиста Бендикс Фъст. Веднъж Зам и Джанго доставили смъртоносно оръжие на известен терорист. Терористът иска да унищожи една планета. След като разбрали това Фет и Уезъл се присъединили към силите, които искат да спрат терориста. Зам и Джанго изпитват уважение един към друг. Уезъл научила Боба („синът” на Фет) да чете.

Джанго възложил на Уезъл задача да убие Падме Амидала (сенатор от Набу). Зам взривила кораба на сенаторката, но не успяла да убие Падме. При взрива загинала Корде (която играела ролята на Амидала) и още седем души. Уезъл докладвала на Джанго за провала си. Фет дал на Зам втори шанс. Джанго екипирал Уезъл с двойка кохуни (отровни твари). Тя заредила кохуните в дроид ASN-121. Дроидът стоварил кохуните в апартамента на Падме.

Зам обаче не знае, че Амидала е охранявана от джедаите Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър. Анакин посякъл кохуните със светлинния си меч, а Оби-Уан се хвърлил през прозореца върху дроида и го заловил. Дроидът на убиеца е програмиран да се върне обратно при Зам. Той полетял към нея.

Изненадана от този развой на събитията Уезъл заредила своята пушка със снайпер. Зам стреляла срещу дроида и го унищожила. Кеноби започнал да пада към въздушните магистрали на Корускант. Оби-Уан бил спасен от Анакин. Скайуокър започнал да търси Уезъл с взет назаем въздушен спидер. Зам скочила в нейния въздушен спидер и започнала луда надпревара около кулите на Корускант.

Уезъл се опитала да се отърве от преследвачите, но джедаите я следвали плътно. Анакин дори скочил върху нейния въздушен спидер. Скайуокър опитал да пробие кабината с лазерния си меч. Уезъл се опитала да убие Анакин и стреляла по него. При тази борба един изстрел попаднал в контролното табло. Зам загубила контрол над управлението и спидера паднал върху улица за забавления.

Гонитбата продължила пеша. Зам избягала в клуб Оутландър, за да се скрие. Оби-Уан и Анакин я последвали. Мислейки, че джедаите са непредпазливи Зам решила да застреля Кеноби в гръб. Оби-Уан се завъртял и отрязал ръката на Уезъл.

Джедаите домъкнали Зам до една задна уличка с намерение да я разпитат. Уезъл казала, че това е просто поръчка. Преди Зам да може да каже кой е поръчителя. Джанго изстрелял отровна саблестрела. Стрелата улучила Уезъл във врата и Зам умряла мигновено.

Tags: , , ,

събота, май 22nd, 2010 at 17:19 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.