RSS

Тайфо

По време на битката на планетата Набу, Тайфо е млад пазач в двореца на кралица Падме Амидала. Въпреки че е млад Тайфо показал смелост и решителност по време на битката. В този бой Тайфо е ранен и загубил едното си око. Въпреки това той продължил да служи при своя дядо Панака (началник на охраната на Падме). Когато Амидала е избрана за сенатор Тайфо станал капитан и началник на охраната на Падме. Освен това Тайфо станал личен телохранител на Амидала. Той заел този пост заради своята вярност към Падме. За да направи охраната на Амидала непробиваема Тайфо използва жени, които играят ролята на сенаторката.

Никой не оспорва мерките на Тайфо. Той позволява на джедаите да се намесят само при критични ситуации. В деня на гласуването на предложението за създаването на армия на Старата република корабът на Амидала е взривен. Експлозията убила седем души включително Корде (жена, която играе ролята на Падме). За охрана на Амидала са назначени двама джедаи. Това обаче не спряло убиеца. Той пуснал двойка отровни кохуни, които за малко не убили Падме.

След вторият опит за покушение Амидала тайно напуснала Корускант и отишла на Набу. Тайфо и Дорме (друга жена играеща ролята на Падме) останали на Корускант.

След избухването на Войните на клонингите, Тайфо рядко се отделя от Амидала. Той пътува с Падме на нейния кораб. Освен това капитанът охранява апартаментите на Амидала, които се намират на Корускант и на Набу. Четири месеца след началото на Войните на клонингите Падме пътувала с майстор джедай Йода. По време на пътуването Йода разбрал за сепаратистка атака над планетата Илум. Амидала иска да закара Йода до Илум и да му помогне. Тайфо е твърдо против това отклоняване. Според капитанът риска е прекалено голям. Чрез Силата обаче Йода проникнал в ума на Тайфо и капитана дал съгласието си.

Тайфо е суров бодигард с респектиращо лице. Той има кожена превръзка на окото. Тайфо е много способен пилот. Той може да лети на изтребител и да бъде защитен ескорт.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 17:16 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.