RSS

Бос Нас

Силната воля и авторитета на Ругор Нас го издигнали до позицията шеф на Ото Гунга. Той си спечелил авторитет когато бил млад. Тогава Бос (Ругор) три години подред побеждавал в най-тежката физическа надпревара по време на гунганския фестивал на войните.

По време на консервативното управление на Нас, Ото Гунга процъфтява и се разраства. Въпреки че Бос следва политика на изолационизъм той има големи планове за Ото Гунга. За да остави спомен за своето управление той наредил изграждането на нови сгради. Той защитава гунганите и техните традиции. От неговите действия има полза цялото гунганско общество. Преди векове културните различия довели до разрив между гунганите и колонистите на Набу. Това довело до игнорирането на хората от гунганите.

Тази закостенялост и предразсъдъци могат да бъдат преодолени само ако се покаже човечност и от двете страни. Когато кралица Падме Амидала (владетелката на Набу) помолила за помощ Бос, лидерът на гунганите е впечатлен. Нас обещал подкрепа в борбата срещу Търговската Федерация. Бос разбрал, че хората не се смятат за по-висши от гунганите.

Нас решил гунганската армия да се изправи срещу бойните дроиди. Когато планетата е освободена Бос се присъединил към Амидала, за да отпразнуват обединението на Набу.

След като сключил съюз с хората на Набу, Нас променил политиката си и отворил Ото Гунга за външни посетители. За да запази екологичния баланс в езерото Паонга и заобикалящата го природа, Бос предприел инициатива за колонизирането на Охма Д’ун (една от луните на Набу). Това се превърнало в първата космическа програма на гунганите. Това било голяма крачка за приобщаването на тази култура към галактическата общност. За разлика от повечето гунгани в Ото Гунга, Нас е от вида Анкура. Видът има зелена кожа и очи с дебели клепачи.

Tags: , , ,

петък, май 21st, 2010 at 20:24 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.