RSS

Вергере

Вергере е рицарка джедай. Тя е ученичка на Триша Чо Лем. Две години след битката на Набу, Вергере е изпратена на далечния свят Граджи Рифт. Там тя трябва да разследва получените сведения за същества от друга Галактика. Съществата действат близо до мистериозния свят Зонама Секот. По време на тази мисия Вергере разбрала, че съществата се наричат Юзан Вон. Юзан Вон искат да завладеят Галактиката и да я реформират съгласно своите виждания. Юзан Вон интензивно се подготвяли за нахлуване и лека полека да завладеят световете. Вергере е една от първите, които видели нашествениците.

Юзан Вон искат да разгадаят тайните на Зонама Секот, защото света има особена биологична технология. Когато населението на планетата оказало съпротива Юзан Вон открили стрелба. Вергере не искала такъв прекрасен свят да погине. Затова тя се предала на агресорите. В замяна Юзан Вон оставили Зонама Секот свободна.

Юзан Вон започнали задълбочено изучаване на Вергере. Тя обаче има забележителна способност за измама.  Юзан Вон не открили тайните на джедаите. Вергере има способност да прикрива своята джедайска същност. Вергере има способност да се отдръпва от Силата, за да се запази не засечена от Юзан Вон. Джедайката унищожила светлинния си меч, за да не я разкрият. В същото време Вергере изследвала Юзан Вон. Тя се надява, че ще може да избяга и да предупреди Старата република за готвеното нашествие.

Вергере служела като средство за забавление на Юзан Вон. Нейното специфично (птиче) лице приличало на Фалунг (жрец на Юзан Вон). В следващите десет години Вергере станала приближена на Елан (друга жрица на Юзан Вон). Джедайката се чувства комфортно в тази сложна игра.

След падането на Старата република и отслабването на Империята, Юзан Вон нападнали Галактиката. Вергере придружила нейната господарка Елан на няколко мисии. Елан (като се преструвала, че не е част от Юзан Вон) се надява да заложи капан на джедаите (пазителите на Новата република). Когато заловили Елан, Вергере е до нея. Планът на Елан се провалил. Юзан Вон не успели да внедрят свой агент сред джедаите.

Елан обаче успяла да пусне своя капан (облак от ботус спори), за да се самоубие. Мара Джейд Скайуокър (съпруга на Люк Скайуокър) била заразена от спора, но Вергере успяла да избяга. Вергере оставила колба с нейни сълзи на героите от Новата република. Вергере има способност да контролира молекулярната структура на сълзите си. По този начин Вергере създала отвара, която да премахне действието на смъртоносната зараза на Мара Джейд Скайуокър.

След това Вергере се завърнала при основните войски на Юзан Вон. Вергере e съветник на Тсавонг Лах (военачалник от Юзан Вон). Тя му дала много ценни съвети. Тсавонг изпратил Вергере да наблюдава действията на Ном Анор. Анор е подчинен на Лах. Тсавонг обаче няма доверие на Ном. Това породило съперничество между Вергере и Анор. Вергере получила задача да залови децата на Лея Органа Соло (Джейна, Джейсън и Анакин), които се намират на планетата Миркр.

По време на задачата Анакин Соло е убит, Джейна Соло избягала, а Джейсън Соло е заловен. Вергере видяла капацитета на Джейсън. Тя предала в мозъка на Джейсън информацията за Юзан Вон. Джейсън Соло все повече и повече разбирал Юзан Вон.

Вергере взела Джейсън за свой ученик и започнала тайно да го обучава. Заради своите неповторими психични способности и умения да се прикрива Вергере не признава древните джедайски правила. Вергере не е толкова консервативна колкото джедаите от времето на Старата република.

Вергере и Джейсън се опитали да попречат на Юзан Вон да завладеят Корускант. Юзан Вон обаче го завладели. Планетата Корускант (столица на Новата република) започнала да се трансформира и да става като света на Юзан Вон. Вергере и Джейсън били способни да спрат трансформацията. Джейсън се свързал със световния мозък. Джейсън искал трансформацията на Корускант да спре. Световният мозък видял промените на планетата, но отказал да се подчини на Джейсън и да спре трансформацията.

Вергере и Джейсън се завърнали при не завоюваните територии на Новата република. Водачите на Новата република нямали доверие на Вергере. Те арестували Вергере и я подложили на разпити. Тя дори се срещнала с майстор джедай Люк Скайуокър. Двамата дебатирали за същността на Силата. Люк е благодарен на Вергере, че е спасила живота на съпругата му. Вергере била освободена и отишла да помогне на Джейсън Соло. Той се опитал да спре силите на Юзан Вон край планетата Ебак IX.

В битката Джейсън пилотира А-уинг. По време на битката корабът на Вергере се блъснал в пустинния спътник на Ебак IX. В резултат от сблъсъка корабът се взривил, а Вергере загинала. Нейното десетилетно изследване на Юзан Вон било загубено. След известно време духът на Вергере се появил пред Джейсън.

Tags: , ,

събота, май 22nd, 2010 at 2:52 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.