RSS

Опо Ранцисис

Опо Ранцисис е роден в 187г. пр.Имп. Той е бивш ученик и другар на Йадле. След това Опо станал майстор джедай и член на джедайския съвет. Ранцисис е известен с безпогрешния си тактически ум. Освен това Опо е блестящ военен стратег и експерт. Според семейната традиция Ранцисис трябвало да стане монарх на Тислиас. Опо обаче се отказал от това, за да стане джедай. Блестящите стратегии на Ранцисис помогнали на джедаите да победят в няколко големи конфликти.

Опо е майстор на бойната техника мелация. Тя води до замаяност на врага. Техниката временно осакатява противника. По този начин Ранцисис успява да победи бързо. Опо обучавал джедаите на тази техника, но само няколко успели да я овладеят.

Ранцисис присъства когато Куай-Гон Джин довел Анакин Скайуокър пред съвета на джедаите. Тогава Опо е на сто седемдесет и четири години. Ранцисис е един от консервативните членове на джедайския съвет. Опо твърдо се придържа към джедайските традиции и джедайския кодекс. Ранцисис не е съгласен Анакин да бъде обучаван за джедай.

По време на Войните на клонингите джедайския кодекс не се спазва толкова строго. Въпреки това Опо се противопоставил на предложението Скайуокър да стане рицар джедай. Ранцисис казал, че Анакин още не е готов и не е преминал през джедайските изпитания, за да стане рицар джедай. Опо заявил, че Скайуокър не е дисциплиниран. Майстор джедай Йода отвърнал, че Ранцисис също е нарушавал дисциплината. Опо също бил недисциплиниран когато е бил млад.

Обсадата на вражеската планета Салюками продължила пет месеца без някакъв реален резултат. Джедайския съвет изпратил Ранцисис и Куинлан Вос, за да превземат планетата. Двамата отишли с три батальона клонинги. Целта им е да унищожат лаборатория за клониране, в която се произвеждат войните моргукай. Ранцисис, Вос и клнингите кацнали на Салюками и битката започнала. Опо е обучен в древното изкуство на джедайската бойна медитация. Благодарение на него силите на Старата република победили. Ранцисис е убит от Сора Булк (джедай преминал към тъмната страна на Силата).  Опо е космат, набръчкан и змиевиден.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.