RSS

Пло Коон

Пло Коон е от семейство, което поколения наред е създавало джедаи. Дълго време Коон работи с майстор джедай Куай-Гон Джин. Двамата участвали в решаването на много конфликти. Пло се надява, че Джин ще стане член на джедайския съвет. Куай-Гон обаче има различно мнение от това на съвета на джедаите. Много от членовете на джедайския съвет мислят Джин за отцепник.

Коон носи защитни очила, а лицето му е скрито зад маска. Това позволява на Пло да издържи известно време без кислород. Освен това Коон има свръх чувствителни органи, които засилват джедайските му способности.

Пло вижда нещата в черно и бяло, истина и лъжа. Той действа решително. Коон е добър военачалник. Това му послужило по време на многото конфликти в Старата република.

В 13г. пр.Имп. Пло е  майстор джедай и член на джедайския съвет. Съветът на джедаите наброява дванадесет майстори джедаи. Те седят в кръг и размишляват за въпросите свързани със Силата. Джедайският съвет изпраща на мисии джедаи из цялата Галактика.

Коон е внушителен. Неговото мускулесто тяло изпълва традиционната джедайска роба. Пло присъства когато Куай-Гон Джин представил Анакин Скайуокър пред джедайския съвет. Коон е в съвета на джедаите когато се взело решението за участие на джедаите във Войните на клонингите. Пло участва в битката на Джионозис и се бие срещу дроидите и джионозианците. По време на Войните на клонингите Коон е генерал и предвожда войска от клонинги. Пло участва в много битки и на различни фронтове.

След превземането на планетата Като Неймодиа, Коон има за задача да прочисти света от останалите вражески сили. По време на една разузнавателна мисия (летейки над завоюваните градове) дошла заповед шестдесет и шест. Според тази заповед джедаите са обявени за предатели. Пилотът клонинг, който пилотира зад изтребителя на Пло, комуникира директно с Палпатин. Клонингът се подчинил на заповед шестдесет и шест и открил огън по изтребителя на джедая. Изтребителят на Коон се повредил и се разбил в Неймодиан сити, а джедая загинал.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 2:45 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.