RSS

Ет Кот

Ет Кот е от расата забрак, но не е роден на планетата Иридониа. Ет се родил на контрабандистката луна Нар Шада. Когато Кот е на четири години е открита неговата чувствителност към Силата. Ет се изправил пред джедайския съвет. Съветът на джедаите преценил, че Кот е твърде стар, за да бъде обучен за джедай. Ет обаче показал забележителна умствена дисциплина. Това променило мнението на джедайския съвет. Съветът на джедаите взел решение да обучи Кот за джедай.

Ет има голяма сила на волята и способност да издържа на физическа болка. Тези качества най-много харесали на джедайския съвет. Заложените в Кот физически и умствени способности били подобрени от неговия учител. Когато Ет станал рицар джедай той предал своите умения на своя ученик Шарад Хет. Кот е един от десетте рицари джедаи, които отишли на планетата Уинчор. Там те помогнали на майстор джедай Мейс Уинду да се справи с бунта на Уинчор. Ет работи добре с Ади Галиа, Цу Чой и Тийн Фида.

В 13г. пр.Имп. Кот е майстор джедай и член на джедайския съвет. Ет и майстор джедай Пло Коон получили мисия да отидат на планетата Обредаан. Там двамата трябва да се справят с миньори, които нелегално копаят на този свят. Съветът на джедаите обаче загубил връзка с Кот и Коон. Ет бил пленен от миньорите. Майстор джедай Куай-Гон Джин и ученикът му Оби-Уан Кеноби освободили Кот. Ет присъства когато Куай-Гон представил Анакин Скайуокър пред съвета на джедаите.

Шарад Хет станал майстор джедай и изчезнал. Ет помолил майстор джедай Ки-Ади-Мунди да намери Шарад. Ки-Ади-Мунди открил Хет на планетата Татуин. Там Шарад изследвал културата на пясъчните хора.

Кот и Уинду участвали в специален джедайски ритуал. Ритуалът заздравява връзката между джедаите. Той се състои в това, че двамата майстори джедаи си разменят светлинните мечове.

В 3г. пр.Имп. Ет е един от двестате джедаи, които кацнали на планетата Джионозис. Джедаите отишли да спасят Анакин Скайуокър, Оби-Уан Кеноби и Падме Амидала. Освен джедаите на Джионозис кацнала и войска от клонинги. Така започнали Войните на клонингите.

По време на Войните на клонингите, Кот е заловен от генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии). Гривиъс съобщил, че е пленил Ет. Джедаите Оби-Уан, Анакин и Ади Галиа заедно с кораби и войска отишли и освободили Кот.

Ет е хуманоид. Лицето му има татуировки. Около черепа на Кот има корона от закърнели рога. Светлинният меч на Ет е със зелено острие.

Tags: ,

събота, май 22nd, 2010 at 2:44 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.