RSS

Ади Галиа

Проницателните сини очи на Ади Галиа сломяват всяка съпротива. Ади е висока жена с пищни форми. Тя е братовчедка на Стас Али. Галиа има силно развита интуиция и изследователски умения. Тя е дъщеря на високопоставени корелиански дипломати и от ранна възраст е запозната със сложността на политиката. Ади има чудесна мрежа от информатори. Информаторите съобщили на Галиа за подозрителни действия на Търговската Федерация във външните сектори. Ади предупредила канцлера Валорум (лидер на Старата република) за блокадата на планетата Набу. Канцлерът изпратил двама джедаи, които да се справят с блокадата.

Галиа е майсторка джедай и член на джедайския съвет. Тя заедно с другите членове на съвета на джедаите заседават в джедайския храм на Корускант, за да разискват важни джедайски въпроси. Ади присъства когато Куай-Гон Джин довел Анакин Скайуокър пред джедайския съвет. От съвета на джедаите Галия уважава най-много Ивън Пиел. Ивън спасил родителите на Ади от терористична атака на Ланик.

Малко след битката на Набу, Галиа, Пиел и няколко от другите членове на джедайския съвет се отправили към планетата Маластар. Там те трябва да водят преговори с терористите и представителите на Ланик. Галия е добър пилот и боец. Тя държи лазерния си меч по особен начин.

Най-голямата гордост на Ади е нейната ученичка Сири Тачи. По време на Войните на клонингите Галиа най-често пилотира изтребител и защитава републиканските кораби. Ади е водач на Червения ескадрон и се биела срещу пиратите, които просперирали по време на Войните на клонингите. Галиа унищожила много пиратски кораби, които нападали сенаторските крузери. При една такава пиратска атака Ади спасила сенатор Бейл Органа.

Галиа била с Органа на борда на републиканския кораб „Интервенция”. Целта на тяхната мисия е да открият Асаж Вентрес (ученичка на сепаратисткия лидер граф Дуку). Това ги отвело на Бос Пити. Там „Интервенция” се разбил. Оказало се, че на планетата ги очаква генерал Гривиъс (командващия дроидските армии). Гривиъс атакувал джедаите, които оцелели след катастрофата.

С разделените си в боен режим ръце Гривиъс победил Галиа. Генералът с две ръце започнал да души джедайката, а с третата си ръка я пронизал с лазерен меч. Ади умряла.

Tags: , ,

събота, май 22nd, 2010 at 2:43 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.