RSS

Ки-Ади-Мунди

Ки-Ади-Мунди е роден на планетата Кереа. Когато е на четири години неговата чувствителност към Силата била открита от Тъмната Жена. Семейството на Ки-Ади знае, че Галактиката има нужда от джедаи. Ето защо то не се противопоставило и позволило Мунди да бъде отведен в джедайския храм на и обучаван за джедай.

Съветът на джедаите определил майстор джедай Йода да обучава Ки-Ади. Десетилетие по-късно Мунди се върнал на Кереа. Той отишъл да спаси родния си свят от нападенията на мародери. Ки-Ади останал да защитава системата Кереа, докато тя официално не се присъединила към Старата република.

Въпреки че се придържа към джедайската философия Кереа е в сърцето на Мунди. Според кереанските традиции Ки-Ади е полигамен. Освен първата си жена Шеа той има още четири жени. От полигамния си брак Ки-Ади има седем дъщери. Фактът, че Мунди има толкова много деца е изключение. На Кереа раждаемостта е ниска.

Малко преди блокадата на Набу, Ки-Ади отново отишъл на Кереа. Този път на планетата имало размирици. Мунди отишъл да намери дипломатическо разрешение на проблемите. Силвн (дъщеря на Ки-Ади) се присъединила към размирниците. Тя била отвлечена от гангстера Ефант Мон. Това поставило в опасност живота на Силвн. Ки-Ади проследил Мон до планетата Татуин и спасил дъщеря си. Освен това Мунди установил, че зад размириците на Кереа стои Търговската Федерация.

След тези подвизи Ки-Ади станал майстор джедай и член на джедайския съвет. Мунди заел мястото на починалия майстор джедай Мика Джийт.

Когато майстор джедай Куай-Гон Джин докладвал, че е нападнат от ситски лорд (13г. пр.Имп.) съвета на джедаите не повярвал. Ки-Ади казал, че това е невъзможно, защото ситите са изчезнали от хилядолетия. Това недоверие и неспособността на джедаите да засекат ситско присъствие довели до смъртта на Джин. След приключването на блокадата на Набу, Мунди участва в празненствата по случай победата.

След това Ки-Ади отишъл на Татуин, за да търси изчезналия майстор джедай Шарад Хет. Мунди открил Хет и баща му да живеят заедно с пясъчните хора. Бащата на Хет бил убит от Аура Синг.

В 3г. пр.Имп. Ки-Ади се намесва в решаването на кризата със сепаратистите. Мунди не вярва, че водачът на сепаратисткото движение е граф Дуку. Ки-Ади мисли, че графа е идеалист. Действията на Дуку обаче доказват обратното. Докладът на Оби-Уан убедил членовете на джедайския съвет, че графа е отговорен за кризата. Дуку решил да екзекутира Оби-Уан, Анакин Скайуокър и Падме Амидала. Ки-Ади е един от джедаите, които участват в спасяването на тримата. Джедаите започнали сражение с джионозианските и сепаратистките армии. Джедаите се справили с джионозианците, но многочислената сепаратистка войска (съставена от дроиди) започнала да взима превес в сражението. Тогава на помощ дошла армия от клонинги водена от майстор джедай Йода.

Когато подкрепленията пристигнали Мунди скочил на един от корабите и по-късно повел група клонинги в битка. Джионозис станал първото бойно поле от Войните на клонингите.

Както останалите джедаи Мунди станал генерал и повел една армия от клонинги.

По време на Войните на клонингите Ки-Ади командва клонинги на Лиана и Хипори. На планетата Хипори, Мунди и няколко джедаи придружени от клонинги били обкръжени от дроиди. Клонингите били избити, а срещу джедаите се изправил генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии). За щастие в помощ на джедаите дошли нови клонинги, които измъкнали Ки-Ади и оцелите джедаи от обкръжението. Докато бушуват Войните на клонингите семейството на Ки-Ади е убито.

Година по-късно Мунди и Бултар Суан водят войска от клонинги на планетата Аргонар. За да спечелят битката силите на Старата република трябва да обезвредят йонно оръдие (което ослепява живите същества). Ки-Ади и неговите войници унищожили оръдието. След това  с помощта на Анакин Скайуокър войската на Старата република удържала победа.

Когато всички мислели, че Оби-Уан е убит на планетата Джабийм, джедайският съвет решил Мунди да отговаря за Анакин. Скайуокър и Ки-Ади се върнали на планетата Корускант и докладвали на сената за хода на Войните на клонингите. След това Мунди и Анакин отишли да прекратят пиратската дейност в системата Варонат. Там Скайуокър чрез Силата усетил, че Кеноби е жив. Пренебрегвайки инструкциите на Ки-Ади, Анакин напуснал Рифлор и намерил Оби-Уан. След това Скайуокър отново преминал под ръководството на Кеноби.

В последната година от Войните на клонингите Мунди продължава да присъства на заседанията на джедайския съвет, но като холограма. Към края на Войните на клонингите, Ки-Ади се намира на Мигето (укрепен свят на Банкерския клан). Там той води битки заедно с командир Бакара.

Съветът на джедаите усеща промените предизвикани от канцлер Палпатин. При едно от заседанията на джедайския съвет, двамата най-могъщи негови членове Йода и Мейс Уинду обсъждат как трябва да се постъпи след края на Войните на клонингите. Ки-Ади казал, че ако канцлера не се откаже от извънредните си пълномощия след залавянето на Гривиъс трябва да бъде отстранен.

Машинациите на канцлера обаче осуетили това отстраняване. Палпатин издал заповед шестдесет и шест, която определяла джедаите като предатели. Командир Бакара и неговите войници открили огън по Ки-Ади. Въпреки че в началото Мунди успял да отбие изстрелите накрая той е убит. Ки-Ади е хуманоид. Това, което го отличава от останалите е уголемения череп.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 2:37 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.