RSS

Биб Фортуна

Кратки данни: Биб Фортуна е дворцовия управител на гангстерския главатар Джаба Хътянина. Преди да започне да работи за Джаба, Биб е търговец на роби и контрабандист. Фортуна се срещнал с бомарските монаси в двореца на Джаба. Монасите премахнали мозъка от тялото на Биб. Вследствие на тази операция Фортуна станал безчувствен. Въпреки че имал желание Биб никога не оспорвал властта на Джаба. Когато баржата на Джаба била превзета от Люк Скайуокър и приятелите му Фортуна загинал.

Основни сведения: Биб започнал кариерата си в престъпния свят като контрабандист на подправка. Първоначално той действал на родната си планета Рилот. Много години Фортуна действал самостоятелно докато не се сближил с Джаба Хътянина. Когато властите на Рилот започнали да преследват контрабандистите Биб решил да се откаже от контрабандата. Той отишъл в организацията на Джаба. Фортуна станал един от заместниците на Хътянина. Другите двама заместници са Нарун Кутус и Бидло Куерв.

Биб често дава подаръци на Джаба и по този начин си спечелил благосклонността на Хътянина. Фортуна тайно отишъл на Рилот и хванал младата танцьорка Ула от расата туилек. След това Биб подарил танцьорката на Джаба. Хътянина много харесал неговия подарък.

Монасите Б’омар, които живеели в двореца на Джаба извадили мозъка на Фортуна и го поставили в дроид. По този начин монасите премахнали чувствата в Биб и го предпазили от опасността да полудее.

Всеки, който иска да прави бизнес с Хътянина първо трябва да се срещне с Фортуна. Облечения в тъмна роба Биб често се намира край ухото на Джаба. Фортуна дава съвети и съобщава информация на гангстерския главатар. Биб следва правилата в двореца на Джаба и говори само на хътянски. Фортуна обаче знае и други езици.

Сътрудничеството на Биб и Джаба продължило десетилетия. Когато рицаря джедай Люк Скайуокър се срещнал с Фортуна, Биб отказал да го пусне при Джаба. Джедая обаче използвал джедайски мозъчен трик върху Биб. Тогава по заповед на Люк, Фортуна въвел Скайуокър в тронната зала на двореца. Биб се намира на баржата на Джаба когато трябва да екзекутират Люк. При голямата яма на Каркун, където живее Сарлак, Скайуокър атакувал охраната на Джаба. По време на битката Фортуна загинал.

Мозъкът на Биб обаче останал в двореца на Хътянина. След смъртта на Джаба се разгоряла война между престъпниците кой да наследи криминалната организация на Хътянина. От тази война Фортуна спечелил защото никой не се сетил за него.

След края на войната предприемчивият туилек Фирит Олан станал собственик на двореца на Джаба. Въпреки че мозъкът на Биб е извън тялото му Фортуна победил Фирит. Биб използва техниките на бомарските монаси и прехвърлил мозъка си в тялото на Олан. Въплътен в тялото на Фирит, Фортуна се върнал в престъпния свят.

Tags: ,

събота, май 22nd, 2010 at 2:06 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.